Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek geeft elektronica een tweede leven

Foto: Lia de Blok

Op zaterdag 30 oktober organiseert het Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek (CACB) in samenwerking met de milieustraat van 10.00 tot 13.00 uur een speciale inzamelactie om elektronica een tweede leven te geven.

De impact op het milieu van apparaten zit hem lang niet alleen in het stroomverbruik tijdens het gebruik ervan. Sterker nog, de grootste impact zit hem juist daarvoor. Tijdens het winnen van grondstoffen door mijnbouw, de productie, het vervoer met vervuilende diesel schepen. Daarom is het belangrijk om de levensduur van apparaten zo lang mogelijk te rekken.

Op die dag kunnen mensen daarom op de route naar de milieustraat aan de Nijverheidsweg in Voorhout apparaten die nog bruikbaar of te repareren zijn, langsbrengen op het CACB terrein. Je vindt het terrein tegenover de brandweer, vlak voor de milieustraat. Daar staat het CACB team klaar om apparaten in ontvangst te nemen en meer te vertellen over de circulaire economie.

De apparaten die tijdens deze actie worden ingezameld en nog werken worden vervolgens weer via de Weggeefwinkel in Ontmoetingswerkplaats De JoJo aan het Hortusplein in Sassenheim weggegeven. Zo kunnen deze weer een tweede leven krijgen.
In de Jojo zit ook het Repair Café Teylingen gevestigd. Dus, voor wie er toch voor kiest iets liever te laten repareren in plaats af te voeren, zal die dag worden doorverwezen naar het Repair Café. Apparaten die eenvoudig te repareren zijn, kunnen ook worden afgegeven, zodat ze na reparatie een nieuwe eigenaar kunnen vinden via de weggeefwinkel.

Het Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek werkt samen met haar partners en met jou gezamenlijk aan het duurzamer en circulair maken van onze regio. Zo is circulair bijvoorbeeld ook hartstikke leuk en leerzaam. Wil je meer weten of meedoen? Kijk op www.degroeneuitdaging.nl/circulair en volg het CACB ook op Facebook www.facebook.com/CirculairBollenstreek.

Reacties