Wethouder bezoekt Het Sterrenwerk

Foto: PR

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan op de scholen. Dat betekent dat onze kinderen weer in grote getalen de weg op gaan en zullen deelnemen aan het verkeer. De drukte in de spits zal weer flink toenemen met veel onervaren fietsers.

Vooral in de drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Daarom voeren de gemeente, de regio Holland Rijnland, Het ROV Zuid-Holland en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen al jaren de campagne “Onze scholen zijn weer begonnen”.

“Onze scholen zijn weer begonnen” is in 1988 gestart om automobilisten aan te moedigen rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan. Iedereen heeft de grote spandoeken die jaarlijks boven de wegen worden opgehangen weleens gezien. Dit jaar zal er in de gemeente extra aandacht aan de campagne worden besteed.

Op 1 september, in de eerste week van het schooljaar bracht Wethouder Marlies Volten een bezoek aan kindcentrum Het Sterrenwerk om samen met de kinderen extra aandacht voor verkeersveiligheid te vragen. Dat werd gevolgd door een bellenblaasactie met de kinderen.

Omdat Het Sterrenwerk dit schooljaar voor het eerst in twee gebouwen in de St. Antoniuslaan zit, is daar nu extra veel aandacht voor het verkeer bij het halen en brengen van de kinderen.

Reacties