Teylingen op weg naar een rookvrije generatie

Foto: Gemeente Teylingen

Wethouder Arno van Kempen heeft dinsdag het bord van de Rookvrije Generatie bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan het Raadhuisplein in Voorhout onthuld.

De gemeente wil samen met het CJG en alle ouders in Teylingen wijzen op het belang van een rookvrije generatie. “Die ambitie willen we in Teylingen waar gaan maken”, aldus wethouder Van Kempen.

Zien roken, doet roken

Iedereen wil dat kinderen opgroeien in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije omgeving geven we kinderen het goede voorbeeld en voorkomen we het schadelijke meeroken. Een rookvrije omgeving draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Wethouder Van Kempen is een fervent anti-roker. “Ik vind dit een geweldig initiatief. Het lijkt een klein gebaar, maar juist bij het CJG waar ouders met hun jonge kinderen komen is dit een krachtig signaal. En er is meer nodig. Daarom hangt er nu ook een bord bij het gemeentehuis en ik vind dat ook speeltuinen, kinderboerderijen en sportaccommodaties dit initiatief zouden moeten volgen. Daarom heb ik het voornemen om dit ook via gemeentelijke regelgeving te organiseren.”

Campagne Rookvrije Generatie

De borden van de campagne Rookvrije Generatie hebben niet de bedoeling om rokers aan te zetten tot stoppen, maar om rokers te vragen rekening te houden met wáár zij roken: niet direct rond de ingang van het gebouw en niet in het zicht van kinderen. Uiteindelijk gaat het erom de landelijke ambitie op weg naar een rookvrije generatie zo goed mogelijk te steunen. Het streven is dat kinderen geboren vanaf 2017 niet meer gaan roken.

Doe mee!

Wilt je jouw sportclub, vereniging of organisatie rookvrij maken? Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl voor meer informatie.

 

Reacties