Gemeente Teylingen verkoopt grond voor sociale woningbouw

Foto: pixabay

De gemeente Teylingen verkoopt een deel van de gronden in het woningbouwproject Bloementuin in Sassenheim aan Woonstichting Stek.

Met deze grondverkoop zet de gemeente een belangrijke stap naar het ontwikkelen van een nieuwe wijk met een gevarieerd woningaanbod voor iedereen in een aantrekkelijke woonomgeving.

Het plan

In Bloementuin komen 86 woningen, 50 appartementen en 36 woningen. Dertig van de 86 woningen worden in de sociale sector gerealiseerd. De nieuwe wijk wordt straks een rustige, groene leefomgeving met veel water. De nieuwe woningen worden duurzaam ontwikkeld. Zo krijgen ze geen gasaansluiting en worden ze energiezuinig gebouwd (0 of plus op de meter) en met duurzame materialen.

Bloementuin ligt ruwweg tussen de Parklaan, Narcissenlaan, Gladiolenstraat, Mondriaanlaan en Rembrandtlaan in Sassenheim. Het gebied is eigendom van de gemeente. Op deze plek stonden vroeger gymzalen, een dansschool en het gebouw De Ankerplaats. Deze gebouwen zijn gesloopt. Ook lag er het tennispark van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV), dat een nieuw onderkomen heeft gekregen op sportpark Roodemolen.

Sociale woningbouw in Bloementuin

De gemeente en Stek zijn overeengekomen dat een appartementengebouw met ongeveer 30 sociale appartementen op de hoek van de Parklaan en Narcissenlaan wordt gebouwd. Het gaat om sociale appartementen met uiteenlopende sociale huurklassen.

Wethouder Marlies Volten: ‘We zijn verheugd dat we in goede samenwerking met Stek op deze mooie plek in de gemeente een belangrijke doelgroep op de woningmarkt kunnen bedienen met het ontwikkelen van betaalbare woningen’.

Planning

Voor de 56 vrijesectorwoningen in Bloementuin bereidt de gemeente momenteel een aanbestedingsprocedure voor. De verwachting is dat die halverwege dit jaar van start gaat. Het voorontwerpbestemmingsplan Bloementuin is afgelopen april voorgelegd aan de betrokken instanties, zoals het Hoogheemraadschap van Rijnland, de provincie en de brandweer. Zij konden op het plan reageren.

In oktober kan iedereen het ontwerpbestemmingsplan Bloementuin bekijken en erop reageren. Waarschijnlijk wordt het bestemmingsplan in het eerste kwartaal van 2022 vastgesteld. Vervolgens start de bouw van de woningen en de aanleg van de openbare ruimte. Oplevering van de woningen wordt verwacht in 2023.

Informatie

Informatie over het project Bloementuin is te vinden op de website van de gemeente: Plan Bloementuin (Narcissenlaan), in ontwikkeling tot 2021/2023. Over de verhuur en de verkoop van de woningen is op dit moment nog geen informatie beschikbaar.

Reacties

Cookieinstellingen