Nieuwe doucheruimte bij Ruïne van Teylingen

Foto: Bas van Haastregt

De Stichting Beheer Kasteel Teylingen (SBKT) stelt zich tot doel de historie aanschouwelijk te maken door de Ruïne van Teylingen open te stellen voor het publiek.

Dit wordt mede gedaan door het mogelijk maken van bezichtiging in de weekenden, het verzorgen van rondleidingen, organiseren van schoolprojecten en historische evenementen. Tevens is deze prachtige plek aan de rand van Voorhout een trouwlocatie.

Een verplichting voor het verkrijgen van de vergunningen voor de evenementen is de mogelijkheid voor de deelnemers om te kunnen douchen. Ook wie tijdens klusdagen op het terrein werkt moet hiervan gebruik kunnen maken. Tot voor kort was dit alleen mogelijk door de badkamers van vrijwilligers ter beschikking te stellen en douches te huren. Dat kost veel geld.

In de middag van 11 mei mocht het bestuur van het SBKT symbolisch het mooie bedrag van €1430,00 in ontvangst nemen uit handen van de heer F. Heemskerk van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen. Dit was een zeer welkome bijdrage voor het plaatsen van een nieuwe douchecabine met boiler.

Ook dankzij het werk dat Joost ‘de Kluskabouter’ en vrijwilligers in het plaatsen van de cabine hebben gestopt, kan men vanaf nu in deze natte ruimte het stof van zich afspoelen, desgewenst luisterend naar gekweel uit eigen keel.

Dank zij de gulle gift en de belangeloze werkzaamheden kan de toegangsprijs voor de bezoekers aan het kasteel laag worden gehouden.

“De SBKT hoopt u gauw te mogen ontvangen en zodra het weer mag evenementen te organiseren.”

Reacties