Heftige brand aan de Westerstraat

Foto: Ioannis

Maandagmiddag rond 15.00 uur is in een woning aan de Westerstraat een zeer heftige brand ontstaan. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP1, waarbij er meerdere eenheden paraat staan.

De brand volgde na een heftige explosie in een van de benedenwoningen. Door de heftige klap, werd de voorgevel uit het pand geblazen en kwamen kozijnen aan de overkant van de straat terecht.

De brandweer is met veel materieel uitgerukt. Een lifeliner is geland bij het gemeentehuis, maar inmiddels ook alweer vertrokken zonder inzet. Voor zover bekend zijn er nog geen slachtoffers door de hulpdiensten aangetroffen.

De bewoner van het huis waar de explosie is ontstaan zou nog in de omgeving rondlopen, het gaat om een verward persoon die de explosie vermoedelijk zelf heeft veroorzaakt. De bewoner was voortvluchtig en werd via een Burgernet melding gezocht door de politie. Om even over 16.30 is hij aangehouden.

Een uur na de eerste explosie zijn drie woningen in de portiekflat uitgebrand. Brandweer zet nu in om de naastgelegen woningen te behouden en  brandoverslag te voorkomen. Er komt nog steeds veel rook vrij. Blijf uit de rook en sluit ramen en deuren.

Reacties