Opbrengst Lopen Tegen Kanker 2020 bijna €10.000,-

Foto: PR

Het tweede weekend van oktober staat bij veel mensen vast op de kalender. Duizenden mensen uit de streek doen dan mee met Lopen Tegen Kanker.

Door de coronacrisis kwamen deze editie de hardloopschoenen en zweetbandjes niet uit de kast. Toch is Lopen Tegen Kanker vorig jaar oktober een succes geworden. Het bestuur van Lopen Tegen Kanker organiseerde in het weekend van 10 en 11 oktober namelijk een alternatieve loop. Door extra donaties is er bijna €10.000,- opgehaald. Dat bedrag is verdeeld onder de vaste goede doelen van de stichting.

Hoe werkte het? Deelnemers konden dit jaar op eigen gelegenheid wandelen en fietsen door de streek. Na inschrijving kon men een wandel-en/of fietsroute downloaden en deze of in het weekend van 10 en 11 oktober gaan doen, of op een later tijdstip. En dat er veel gewandeld en gefietst is, heeft men geweten. De alternatieve loop werd een groot succes!

De afgelopen twee weken heeft Corina van Diest (bestuurslid) alle goede doelen bezocht en kon ze hen verblijden met een mooie cheque. De stichting kon zelfs nog een ‘hoofddoel’ aanwijzen. Dit jaar viel de eer aan inloophuis SamenhuiS in Alphen a/d Rijn. Al jaren is dat een van de goede doelen.

Deze editie kwam het inloophuis niet naar Warmond, maar organiseerden ze op 11 oktober 2020 zelf een wandeling. Uit handen van Corina ontvingen de coördinatoren van het inloophuis SamenhuiS, Evert Franse en Ritha Bakker een mooie cheque ter waarde van €2500,- Toch was de boodschap: “Deze aankomende editie hopen we toch weer in Warmond van start te gaan, we hebben het zo gemist”

De volgende doelen kregen ook allen een mooie cheque: Inloophuizen Adamas (Nieuw- Vennep) en inloophuis Scarabee (Leiden), Hospice Issoria (Leiden) en Hospice Xenia (Leiden), Hospice de Mare (Oegstgeest), Zingen voor je Leven (Leiden, onderdeel van Stichting Kanker in Beeld) Netwerk Hemelrijk Warmond, en het eigen wensenfonds van de stichting ‘Een wens Dichtbij’

De stichting is dankbaar dat er zoveel mensen hebben meegedaan en dat ze daarmee de goede doelen in deze moeilijke periode kunnen ondersteunen. Zo welkom en nodig! Het gaat bij Lopen Tegen Kanker niet alleen om de sportieve prestaties, dit evenement staat in het teken van verbondenheid, betrokkenheid, kracht en heel veel persoonlijke verhalen. Zelfs in deze bijzondere periode laat men zien dat we er voor elkaar kunnen zijn.

10 oktober 2021 gaat de 10e editie van start. Meer informatie over het wensenfonds en over de loop: www.lopentegenkanker.nl

 

Reacties