Gezinshuis Alas viert hoog(s)te punt!

Foto: Gezinshuis Alas

Op 12 april 2021 was het groot feest op de Componistenlaan te Voorhout. Het hoogste punt van het nieuwe gezinshuis Alas is bereikt. Jaap en Janneke van Beelen bouwen een nieuw gezinshuis, waar zij vanaf september 2021 jonge kinderen opvangen.

Daarnaast biedt de nieuwe woning ook ruimte voor opvang en begeleiding van jonge moeders. Jaap en Janneke zijn in 2014 gestart als pleegouders en zijn in 2018 gestart als professioneel gezinshuis. Het nieuwe gezinshuis beidt een veilige plek voor vier moeders om voor hun kindje te zorgen. Ze leren hier groeien naar zelfstandigheid, om uiteindelijk na een relatief korte periode zelfstandig uit te vliegen. Jaap en Janneke hopen hiermee gedwongen uithuisplaatsingen van jonge kindjes te voorkomen.

De aannemer Alkemade Bouw heeft het hoogste punt bereikt en dat heeft het gezin gevierd. Jaap: “een groot feest was met Corona geen optie, maar we hebben er als gezin toch een bijzonder moment van gemaakt”. De kinderen van het echtpaar verwerkten een champagnefles in de nieuwe gevel. Deze fles noemen ze “het geheim van Alas”. Zowel de aannemer, onderaannemers, de biologische vader van een van de kinderen en het gezin zelf hebben brieven in de fles gestopt. In de brieven beschrijven ze allen op hun eigen manier het ontstaan van het (gezins)huis.

Jaap: “we hopen dat de fles de komende 60 jaar niet gevonden wordt. Het idee is dat bij een eventuele verbouwing door toekomstige bewoners, de historie van het gebouw teruggevonden wordt”. Een leuk idee van de architect om op deze manier het hoogste punt te vieren.

Spectaculaire veiling op zaterdag 17 april

De bouw van het gezinshuis wordt door veel mensen/ondernemers ondersteund. Stichting Gezinshuis Alas organiseert diverse acties om de inrichting van de studio’s te bekostigen. Daarom staat er een spectaculaire veiling op de agenda. Janneke: “Zin in een hele leuke avond, een supergezellige veilingmeester en een 100% opbrengst voor onze stichting? Kom dan op 17 april 2021 om 19.45 uur naar de online veiling op www.gezinshuisalas.nl”. De opbrengst van de veiling wordt volledig gebruikt voor de inrichting van de moeder/baby studio’s.

De oplevering van het gezinshuis is eind juli 2021. In september 2021 verwachten Jaap en Janneke de eerste moeders te ontvangen. Meer informatie over het gezinshuis is te lezen op www.gezinshuisalas.nl

Reacties