Vrouw in Voorhout beroofd, pas op voor babbeltruc!

Foto: pixabay

Gisteren is een vrouw in Voorhout op slinkse wijze beroofd van haar bankpasje, na een babbeltruc. Wees dus gewaarschuwd!

De vrouw ontving een telefoontje, zogenaamd van de Primera Voorhout, dat zij een cadeaukaart van Zalando had gewonnen en dat er over een half uurtje iemand aan de deur zou komen om deze bij haar af te geven.

En inderdaad, na een half uur stopte er een auto voor de deur en kwam een persoon naar de voordeur van mevrouw. Zij deed open en de persoon die de cadeaukaart zou komen brengen, bevestigde dat en vroeg haar om eerst een euro te betalen voordat ze de kaart kon overhandigen.

Ze had daarvoor een speciaal mobiel pinapparaat mee. Toen mevrouw met haar pasje wilde betalen via het apparaat, viel haar pasje op de grond. Pas toen alles achter de rug was, voelde zij onraad. Samen met haar dochter zijn ze naar de Primera gegaan, waar ze van niets wisten. Daar kwamen ze erachter dat de pinpas tijdens het vallen is omgewisseld voor een andere pas. Helaas was er tegen die tijd al meer dan 1000,- euro van haar bankrekening verdwenen.

Wees dus extra alert op deze daders, die met doortrapte babbeltrucs zowel telefonisch als aan de deur toeslaan. Bij twijfel over de oprechtheid van telefoontjes van bedrijven, hang op en bel het echte nummer van het bedrijf of raadpleeg familie, buren, vrienden of de politie bij onraad. Deze mensen gaan vaak zo brutaal te werk dat het ons allemaal kan overkomen!

Reacties