Grote brand bij Intratuin Lisse

Foto: Tim Langeveld

Aan de Heereweg in Lisse is rond 12.45 uur brand uitgebroken in het tuincentrum waar voorheen Overvecht was gevestigd en waar binnenkort een nieuwe vestiging van de Intratuin zou openen.

De brand is vermoedelijk ontstaan tijdens werkzaamheden van de verbouwing. Het vuur greep razendsnel om zich heen en er is opgeschaald naar GRIP1, wat betekent dat de situatie zeer ernstig is en dat hulpdiensten uit de regio worden opgeroepen om samen de situatie onder controle te krijgen. Alle mensen die aanwezig waren toen de brand ontstond, zijn op tijd veilig naar buiten gekomen.

De vlammen sloegen al snel uit het dak en er ontploften meerdere gasflessen. “Bij een explosie tijdens de brand zijn twee brandweermensen gewond geraakt door rondvliegende brokstukken. Zij worden behandeld en maken het naar omstandigheden goed,” zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Hollands Midden weten.

Bij de brand ontstond zeer veel zwarte rook, dat ook in onze gemeente goed te ruiken was. Via een NLAlert werden inwoners van Lisse en Teylingen rond 13.30 uur opgeroepen om naar binnen te gaan, ramen en deuren dicht te doen en de ventilatie uit te zetten. Ook is een duidelijke oproep gedaan om niet te komen kijken en de weg vrij te houden zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen. De doorgaande weg van Sassenheim naar Lisse is daarom ter hoogte van de brand afgesloten.

Het pand wordt inmiddels al als verloren beschouwd en is dus niet meer te redden. De brandweer is momenteel nog met meerdere korpsen aanwezig om te zorgen dat de brand niet verder overslaat naar omliggende gebouwen.

 

Reacties