Opnieuw maatregelen aangekondigd vanwege Britse virusvariant

Foto: Pixabay

Vanmiddag werden tijdens een extra persconferentie weer nieuwe maatregelen aangekondigd.

“We moeten ons noch een keer schrap zetten nu de Britse variant en andere varianten van het Corona virus op ons af komen,” laat Rutte weten aan het begin van de persconferentie.

Avondklok

Ze komen met een voornemen om met een avondklok te komen, een verbod om ’s avonds buiten te zijn. Hier is nog geen besluit over genomen, dus deze regel gaat nog niet in. Als de kamer instemt met deze maatregel, gaat dit een paar dagen na het debat in. Deze geldt dan van 20.30 tot 04.30 uur en geldt dan tot 9 februari.

In principe geldt de avondklok voor iedereen, maar er zijn uitzonderingen. Hiervoor moet je dan een verklaring bij je op zak hebben. Bijvoorbeeld voor mantelzorg of werk. Ook de hond uitlaten mag dan nog wel. Winkels zullen ook eerder moeten sluiten. Het doel is om minder contactmomenten en bezoek thuis te weeg te brengen

Bezoek

Vanaf nu geldt dat er in plaats van twee, nog maar een persoon op bezoek mag komen per dag. Dit geldt voor personen vanaf 13 jaar. Op begrafenissen geldt vanaf aanstaande maandag dat het aantal mensen van 100 naar 50 gaat.

Reisbeperkingen

Reizigers naar Nederland moeten nu ook een sneltest net voor vertrek gaan doen. Vanaf aanstaande zaterdag komt er een vliegverbod voor alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen uit Zuid-Amerika.

Lees ook: Britse virusmutatie ook aangetroffen in Hollands Midden

Reacties

Cookieinstellingen