Koninklijke Onderscheiding voor Hans van Tol

Foto: Gemeente Teylingen

Burgemeester Carla Breuer heeft op woensdag 2 december een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer J.L. van Tol (84). De heer Van Tol is gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vanwege de anderhalve meter-regel heeft de echtgenote van de heer Van Tol de versierselen bij hem opgespeld.

Hans van Tol zet zich al 30 jaar met hart en ziel in voor mondorgel club Excelsior uit Sassenheim. Naast zijn lidmaatschap van het bestuur houdt hij zich bezig met alle aspecten die nodig zijn voor de oefenavonden en de optredens.

Daarnaast besteedt hij veel aandacht aan de (veelal oudere) leden; gaat bij hen op ziekenbezoek en brengt persoonlijke attenties rond de Kerst. Bovendien is hij niet alleen actief als secretaris, maar ook als dirigent, zanger, muzikant en arrangeur. De heer Van Tol is de drijvende kracht achter Mondorgel club Excelsior.

De Mondorgel club vierde afgelopen februari haar 40-jarig jubileum, al dateert de eerste oprichting eigenlijk al van 1932. Door de oorlog en de wederopbouw kwamen de activiteiten op een laag pitje te staan en werd de club opgeheven. In 1980 werd echter een nieuwe start gemaakt. Van deze veertig jaar is de heer Van Tol er al ruim dertig betrokken, sinds 1989.

Reacties

Cookieinstellingen