Rotary Club Voorhout en gemeente Teylingen planten bollen tegen polio

Foto: PR

Woensdag 2 december plantten Steven Schrader, voorzitter van de Rotary Club Voorhout en wijkregisseur Irma Crooijmans van de gemeente Teylingen de eerste ‘End Polio Now’ tulpenbollen.

De geschikte plek voor deze tulpen werd gevonden door Gerard Dobbe, uitvoerder van de buitendienst van de gemeente Teylingen, die binnenkort met pensioen gaat. Omdat het terrein vóór het appartementencomplex Cantate iets oploopt, zijn de letters ‘End Polio Now’ in het voorjaar goed te zien voor alle passanten.

De Rotary zet zich al tientallen jaren in om Polio de wereld uit te helpen. Onlangs is bekend gemaakt dat heel Afrika officieel poliovrij is. Er zijn echter nog een aantal landen in Azië, waar Polio de kop op steekt. Met de bolplantactie vraagt de Rotary Club Voorhout aandacht voor de noodzaak om de wereld Poliovrij te maken.

Bau Mol, vice-voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van dit appartementencomplex, was direct enthousiast over deze actie. De leden van de VVE-groenclub, die rond het complex alle bijhouden, boden direct aan om mee te helpen planten. Ook zullen zij het terrein de komende maanden onderhouden.

Schrader is blij met deze succesvolle actie: “Afghanistan en Pakistan zijn de laatste twee landen, waar nu nog Polio heerst. We houden deze actie om er op te wijzen, dat we tot het laatste moment doorgaan om Polio uit de wereld te helpen. Deze plek wordt een fleurige herinnering aan de wereldwijde belofte van de Rotary.”

Crooijmans vult aan: “In deze periode van corona zien we weer wereldwijd hoe belangrijk het is dat we investeren in vaccinaties. Juist door samen te werken kunnen er gezonde en hoopvolle resultaten geboekt worden. Daar is de deze actie van End Polio Now een mooi voorbeeld van.”

In het voorjaar bloeien deze bollen op en kunnen alle passanten genieten van de tekst (in geel met rode kleuren) ‘End Polio Now’.

Reacties

Cookieinstellingen