Voorzitter bestuur CDA Teylingen geeft hamer door

Foto: CDA Teylingen

Op 10 november heeft Hans van Ek na zes jaar het voorzitterschap van het bestuur CDA Teylingen overgedragen aan Marco van den Nouland.

“Wij hebben een ervaren en inhoudelijke sterke raadsfractie neergezet. Onze raadsleden uit de drie dorpskernen staan altijd voor iedereen klaar, ook nu in de oppositie. Het is bovendien de enige fractie in Teylingen waarin vrouwen de meerderheid vormen. Daar ben ik trots op!” stelt Van Ek bij zijn afscheid.

Wat betreft gemeentelijke politiek vindt Van Ek dat het gemeentebestuur een zo goed mogelijke afspiegeling van de wens van de kiezer moeten zijn. Het CDA was in 2018 de grootste partij in Warmond en de tweede in Teylingen, maar werd niet betrokken in de coalitie. “Alle respect voor de inzet van het huidige liberale college, maar ik zou willen dat we met partijen samen bouwen aan een zo breed mogelijke coalitie. Zodat over twee jaar bij de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen recht kan worden gedaan aan de kiezers, de dorpen en het buitengebied in Teylingen. Aan het CDA zal het niet liggen!”.

Als nieuwe voorzitter is Marco van den Nouland benoemd. Hij is al een aantal jaren actief als penningmeester van het CDA Teylingen. Daarnaast ondersteunt van den Nouland de CDA fractie bij financiële onderwerpen, zoals de jaarrekening en gemeentebegroting. Het bestuur is verder uitgebreid met de 18-jarige Jens Mekking uit Voorhout, één van de jongste bestuursleden van het CDA in Nederland.

Reacties