Corona sneltest nu ook in de Duin- en Bollenstreek

Foto: pixabay

Vanaf woensdag 5 november opent in Noordwijkerhout een locatie waar via een ‘sneltest’ kan worden vastgesteld of je wel of geen Corona hebt.

De vraag naar testen neemt enorm toe. Door het hoge aantal coronabesmettingen is de situatie nog steeds zorgelijk te noemen. Hierdoor willen naast particulieren ook bedrijven het COVID-19 virus zoveel mogelijk buiten de deur houden. Alies Haasnoot en Ron Kuilboer (Alice Care) en Dennis en Jacco van Wieringen (Uitzendbureau NWH Jobs) hebben in overleg met Gemeente Noordwijk de handen ineen geslagen om de Corona sneltest straat Duin- en Bollenstreek op te zetten.

Mede-initiatiefnemers Dennis en Jacco van Wieringen van Uitzendbureau NWH Jobs liepen zelf tegen het feit aan dat hun uitzendkrachten met klachten dagen thuis zaten voordat zij een coronatest konden laten afnemen. Dennis: “Dit kost ons én de opdrachtgever waar de uitzendkracht werkzaam is, elke dag geld”.

Dit beaamt Alies van Alice Care ook: “Wij zien ook in de zorg de ontwikkeling dat het traject nu te lang duurt en met deze sneltesten wordt er veel tijd gewonnen. Goed voor de volksgezondheid maar ook voor de economie”.

Hierdoor ontstond het gezamenlijke idee om de samenwerking aan te gaan en zelf een particuliere sneltest straat op te zetten. Binnen 15-20 minuten is de uitslag duidelijk waardoor werknemers weer snel hun werk kunnen hervatten.

Corona sneltest straat

De Corona sneltest straat, gevestigd in Noordwijkerhout, is vanaf woensdag 4 november geopend waar je alleen op afspraak kunt langskomen. Via coronasneltestduinenbollenstreek.nl is het mogelijk om online een afspraak voor de sneltest te maken. De testen worden, geheel volgens de GGD en RIVM richtlijnen, door bekwaam, deskundig en gediplomeerd personeel afgenomen, waardoor snel en veilig eventuele besmettingen kunnen worden vastgesteld. Na afname van de sneltest ontvangt de geteste persoon persoonlijk via een email de uitslag. Deze testen kosten euro 99,00 excl. BTW per stuk.

Interesse van andere bedrijven

Naast particulieren hebben diverse bedrijven uit de regio zich al aangemeld om gebruik te kunnen en willen maken van de sneltest straat gezien de tijdswinst die hier uit ontstaat. Wanneer de vraag naar testen verder stijgt, bestaat de mogelijkheid om deze Corona sneltest straat uit te gaan breiden. Op die manier hopen ze samen bij te kunnen dragen aan het terugdringen van het virus en tegelijkertijd openhouden van de samenleving.

Reacties