Fietsverlichtingsactie in Teylingen

Foto: Pixabay

Tijdens de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie kunnen fietsers gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren. De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet.

Fietsverlichtingsactie

Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren weer een fietsverlichtingsactie. Bij de deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag jouw verlichting laten controleren. Maak van te voren een afspraak!

Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon. Vanwege de huidige coronamaatregelen staat er dit jaar geen stand van de Fietsersbond. De regionale actiedag is op zaterdag 31 oktober. Aansluitend is de actieweek van de campagne van maandag 2 tot en met zaterdag 7 november.

Fietsenmakers in Teylingen

In Teylingen vindt de fietsverlichtingsactie plaats bij de onderstaande rijwielhandelaren. In de aansluitende week (week van 2 tot en met 7 november) kun je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Maak ook dan van te voren een afspraak. Zij geven dan 10% korting op de totale kosten van reparatie van fietsverlichting.

  • Fietsenwarenhuis, Herenstraat 81, Voorhout
  • Bike Totaal Van Hulst, Kerklaan, Sassenheim
  • Profile Leendert Kuijper, Hoofdstraat 144, Sassenheim

Ook de politie besteedt extra aandacht aan de fietsverlichtingsactie. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt € 55,-.

Kijk voor tips over goede fietsverlichting op deze link.