Bokken vieren ook dit jaar carnaval

Foto: De Bokken

“Misschien wordt het anders dan je verwacht, maar we gaan carnaval vieren”. Theo van Werkhoven, voorzitter van de carnavalsvereniging de Bokken ziet het positief in.

“Natuurlijk kunnen we dingen organiseren die passen binnen alle beperkingen van vandaag de dag. Het gaat er namelijk om dat we staan voor wat we altijd roepen; feest voor iedereen. Dus ja we gaan naar de mensen toe. Dat zal dan niet hossend in een overvolle zaal zijn en we kunnen ook geen opmars houden met meer dan zestig leden van de vereniging bij de Agnes, de BNS of bij het Kuipzwammen. Maar we gaan Voorhouters een lach bezorgen en het carnavalsgevoel overbrengen.”

Nieuw prinsenpaar

“De prinsverkiezing op zaterdag 14 november is het eerste officiële moment. We hebben namelijk een erg leuk, helemaal nieuw prinsenpaar gevonden dat juist dit bijzondere jaar als heersers van Bokkendorp carnaval wil vieren. Zij hebben daar leuke ideeën over. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. We zijn een creatieve vereniging die altijd wel iets kan organiseren binnen de mogelijkheden die er zijn. Dus wordt de prinsverkiezing ook heel bijzonder. De details worden nu uitgewerkt, maar daar laten we snel iets over weten. Voor het prinsenpaar wordt het een ander jaar dan anders, geen feesten maar wel meer nevenactiviteiten. We hebben alleen besloten om dit jaar geen jeugdprinsenpaar te kiezen.”

Fruitmandjes en aandacht

“Op 11 november willen we bij de mensen langs die door het coronavirus of anderszins getroffen zijn. Dat doen we op dezelfde manier waarop we ook al jaren bij mensen langsgaan, met een bloemetje een fruitmandje en wat extra aandacht. We roepen iedereen op om Voorhouters bij ons aan te melden die op een of andere manier slachtoffer van het virus waren en een opstekertje goed kunnen gebruiken. Dat hoeven geen oude mensen te zijn. Dat mogen ook jongeren zijn, of mensen die hun baan zijn kwijt geraakt. Gewoon mensen die het verdienen. Iemand aanmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected]

“We organiseren elk jaar meer dan veertig activiteiten. Die hele lijst hebben we kritisch bekeken en het bleek dat een aantal activiteiten met aanpassingen en protocollen door kunnen gaan. De optocht? Misschien wel ja, dat moeten we nog onderzoeken. Kindermiddag? Tja, dat kan natuurlijk niet op de manier waarop we het altijd deden. Maar het is nu aan de verschillende commissies om met een voorstel te komen over hoe hun activiteit georganiseerd kan worden waarbij we voldoen aan alle eisen en voorwaarden. Het carnaval wordt anders, maar wij denken in de mogelijkheden die er zijn. Daarom zeggen wij als Bokken ook: ‘het carnaval gaat door’.”

Magazine op de deurmat

“Dit jaar komt er ook weer een magazine uit die we weer deur aan deur in Voorhout verspreiden. Hoe het programma voor het komende jaar er precies uit komt te zien wordt nu uitgewerkt maar is natuurlijk sterk afhankelijk van alle maatregelen van straks. En ja, niemand weet echt hoe die eruit zien in februari. Het zal veel van ons vergen maar we hebben een vereniging die flexibel is, wendbaar is, kneedbaar is om te carnavallen binnen de beperkingen of op het laatst nog feesten te organiseren als het toch mag.”

“Ons glas is half vol, we denken in mogelijkheden. Ik ben hoopvol en misschien is er straks wel een vaccin en mag alles weer. Als later blijkt dat de feesten, zelfs in aangepaste vorm toch niet door kunnen gaan, hebben we het in ieder geval geprobeerd en waren we er klaar voor. Maar ook al komt er een tweede Coronagolf, ik weet zeker dat er altijd dingen zijn die we kunnen doen.”

Reacties