Ontwikkeling Hortusplein laat nog even op zich wachten

Foto: Lisa de Blok

Business Platform Teylingen organiseerde een bijeenkomst voor ondernemers in Grand Café Graaf Jan, waarbij de plannen voor het Hortusplein in Sassenheim werden besproken. De gemeente, Stek en Hoogvliet Beheer B.V. waren aanwezig om met de ondernemers in gesprek te gaan en een update te geven van de ontwikkelingen.

De belangstelling was groot, zo’n 40 ondernemers bezochten de bijeenkomst om te horen hoe het ervoor staat met de ontwikkelingen van onder andere de terugkeer van de Hoogvliet supermarkt naar het centrum. Voor veel ondernemers een belangrijk onderwerp, vanwege de trekkracht die supermarkten op het centrum hebben. Ook de plannen voor het nieuw in te richten Kerkplein werden besproken.

Kerkplein

Als het aan de ondernemers ligt, wordt het Kerkplein autovrij en komt er een gezellig en mooi, groen plein met terrasjes waar ook bijvoorbeeld evenementen gehouden kunnen worden. De Rotaryclub Sassenheim wil zich graag inzetten om te zorgen dat hier ook een fontein met bankjes komt. Kortom, een plein waar het goed vertoeven is voor de bezoekers van het centrum.

Hortusplein

Op het Hortusplein komt de Hoogvliet supermarkt terug met een winkel van 1550 m2, 48 sociale huurwoningen van Stek en 9 tot 12 vrije sectorwoningen, ontwikkeld door Hoogvliet. Op de rest van het plein komen parkeerplaatsen, als het aan Hoogvliet ligt bovengronds. Maar de gemeente kijkt vooruit en onderzoekt daarom ook de mogelijkheden voor ondergronds parkeren in een parkeergarage. Eind van dit jaar zal er een voorkeursvariant van een van de drie of vier scenario’s gepresenteerd worden.

Planning

De ontwikkelingen van het Hortusplein hebben een lange adem. Al in 2009 werden de plannen gemaakt en sinds 2015 zit de Hoogvliet op de tijdelijke huidige locatie. Zoals het er nu naar uitziet wordt er verwacht dat de realisatie van het project eind 2022 kan gaan starten. De Dirk supermarkt zal nu eerst terugkeren naar het centrum, de sloop en de verdere werkzaamheden daarvoor starten over ongeveer een maand.

Reacties

Cookieinstellingen