Persconferentie over het Coronavirus

Foto: pixabay

Vandaag was er weer een nieuwe persconferentie vanwege de ontwikkeling van het Coronavirus. Het blijkt vooral mis te gaan op familiefeestjes en bijeenkomsten met vrienden onderling.

Het advies is dan ook om thuis geen feestjes en bijeenkomsten te organiseren. Ga liever naar een horecagelegenheid, zo laat Mark Rutte weten. Het advies is dan ook om thuis niet meer dan maximaal zes gasten te ontvangen, kinderen niet meegerekend.

Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken blijft ook na 1 september actief. Op basis van het outbreak management team gaan de scholen weer open. Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal om te zorgen dat deze plekken veilig blijven. Dus, kinderen moeten thuis blijven als ze klachten hebben of als er iemand van hun gezin Corona blijkt te hebben.

“De mensen van de zorg moeten nog steeds bijkomen van de laatste piek. We willen niet dat straks andere cruciale operaties weer moeten wachten en we moeten voorkomen dat we een nieuwe lockdown tegemoet gaan. Afgelopen week testten weer 4000 mensen positief op het Coronavirus. Het RIVM schat daarmee in dat zo’n 50.000 mensen besmettelijk zijn nu.” (Mark Rutte)

Dat thuisblijven, de quarantaine, is erg belangrijk, laat Hugo de Jonge weten. Dankzij het thuisblijven is het mogelijk om het virus te stoppen. Juist vanwege de feestjes thuis of elders heeft de GGD de handen vol aan het nabellen tijdens het bron- en contactonderzoek. Een verplichte quarantaine wordt nu verder uitgezocht. Na onderzoek blijkt dat deze periode teruggedraaid kan worden van 14 dagen naar 10 dagen.

We kunnen het niet alleen, en alleen als we dit met z’n allen doen, kunnen we voorkomen dat bijvoorbeeld de horeca weer dicht zal moeten.

 

Reacties