Flinke vangst voor de politie in Voorhout

Foto: Politie Noordwijk

Dinsdag heeft de politie een flinke vangst gemaakt met het oprollen van meerdere hennepplantages in Voorhout en het in beslag nemen van geld en voertuigen.

Hennepkwekerijen

Dinsdagochtend werd een wietkwekerij ontdekt in een woonwijk in Voorhout. De kamers in een woning aan de Karwijhof in Voorhout waren omgebouwd tot professionele kwekerij. De politie heeft met een team de planten en de kweekapparatuur ontmanteld en in de boel in beslag genomen. Het Leidsch Dagblad meldt dat er zo’n 500 planten stonden en dat er één persoon is aangehouden.

Dinsdagmiddag was het raak aan de Rijnsburgerweg in Voorhout. Daar werd door de politie in een loods een hennepplantage gevonden en opgerold. Op het terrein werden ook nog eens mobiele plantages aangetroffen, die in de trailer van een vrachtwagen waren verstopt.

Naast de planten en kweekapparatuur, werden ook de voertuigen in beslag genomen. Zoals je kunt zien op de foto, heeft de politie die dag een flinke som geld afhandig gemaakt tijdens het oprollen van deze hennepplantages. Het is niet bekend of er verband is tussen de twee locaties. Vermoedelijk is de politie op de hoogte gebracht door een anonieme tip.

Reacties