Gemeenteraad stemt in met herbenoeming burgemeester Carla Breuer

Foto: Gemeente Teylingen

De gemeenteraad van Teylingen heeft op woensdag 3 juni tijdens een extra raadsvergadering besloten in te stemmen met een nieuwe ambtstermijn voor burgemeester Carla Breuer en haar bij de Kroon aan te bevelen voor herbenoeming.

Het besluit van de raad werd woensdagavond na de besloten bijeenkomst bekend gemaakt door de voorzitter van de vertrouwenscommissie Frans Nederstigt en plaatsvervangend raadsvoorzitter Dion Piket.

Nederstigt: “De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden beoordeeld of burgemeester Breuer voldeed aan de eerder dit jaar in de raad vastgestelde profielschets. Daarnaast hebben er gesprekken met mevrouw Breuer plaatsgevonden en is geput uit een aantal andere gesprekken die eerder dit jaar en ook vorig jaar al hebben plaatsgevonden met haar en met diverse betrokkenen. De resultaten uit die beoordelingen hebben we aan de raad voorgelegd en hebben uiteindelijk geleid tot deze aanbeveling. We feliciteren mevrouw Breuer dan ook van harte met haar nieuwe ambtstermijn.”

De aanbeveling is voorbereid door een vertrouwenscommissie bestaande uit de acht fractievoorzitters in de Teylingse gemeenteraad. De raadsvergadering over de herbenoeming werd in beslotenheid gehouden, waarbij ook de wethouders niet aanwezig mochten zijn. Hoe de verschillende partijen of raadsleden hebben gestemd, blijft geheim. De aanbeveling wordt nu verzonden aan de commissaris van de Koning Jaap Smit, die op zijn beurt de aanbeveling aanbiedt aan de Kroon. De herbenoeming gaat in op 29 september en is voor een periode van zes jaar.

Voordat Breuer burgermeester in Teylingen werd, was zij bij haar eerste benoeming, in de gemeente Werkendam, de jongste vrouwelijke burgemeester. Daarvoor was zij al 7,5 jaar wethouder in Nieuwegein. Burgemeester Breuer dankt de gemeenteraad en inwoners voor het gestelde vertrouwen.

Carla Breuer: “Teylingen is mijn thuis, met ons gezin voelen wij ons hier echt op onze plek. Ik blijf mij graag inzetten voor de inwoners, ondernemers en verenigingen in deze fijne gemeente.”

Reacties