Present Bollenstreek Zomerpakketten, maak jij ook iemand blij?

Foto: Present Bollenstreek

Hoewel het nog even ver weg lijkt, bereidt Present Bollenstreek zich alweer voor op de zomervakantie. Vanwege het grote succes van vorig jaar, wil zij ook dit jaar weer de Zomerpakketten actie mogelijk maken voor gezinnen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit jaar misschien nog wel meer dan voorgaande jaren. Daarom is Stichting Present nu opzoek naar mensen die een pakket voor een gezin willen samenstellen.

Help je mee?

Present is opzoek naar vrijwilligers die voor een gezin een pakket op maat willen samenstellen met een waarde van minimaal €25,- en maximaal €50,-. Dit kun je alleen doen of met een groep vrienden, familie, collega’s, etc. Je kunt zelf aangeven hoeveel je hier (met elkaar) aan uit wilt geven.

Hoe gaat dit in z’n werk?

Vrijwilligers worden door Present gekoppeld aan een ontvangend gezin. Deze gezinnen worden aangemeld door maatschappelijke organisaties. Zij kennen de families en weten precies wie er geholpen zouden zijn met een Zomerpakket. Omdat er ook gevraagd wordt naar hobby’s, leeftijden en interesses van de gezinsleden, kunt u echt een pakket op maat samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan buitenspeelgoed voor de kinderen, tijdschriften voor de ouders, bonnen voor het zwembad of de speeltuin. Daar zijn deze gezinnen echt ontzettend blij mee!

Bij het koppelen wordt, waar mogelijk, ook gelet op woonplaats en gezinssamenstelling. Dit doen we bewust, want het zou het allermooist zijn als er een persoonlijke overhandiging plaats kan vinden, waarbij écht even contact wordt gelegd. Dat is ook de uiteindelijke doelstelling van Present: een brug slaan tussen mensen die hulp kunnen geven en mensen die deze hulp ontvangen. Een zomerpakket is een heel laagdrempelige manier om dat te kunnen bereiken.

Deze Zomerpakkettenactie kan alleen een succes worden met jullie hulp! Iedereen kan meedoen met deze actie en een gezin blij maken met een pakket. Ga voor meer informatie of om je aan te melden naar www.presentbollenstreek.nl. Aanmelden kan tot en met 14 juni.

Reacties