Zwembad Wasbeek gaat binnenkort weer open

Foto: Wasbeek

Vanaf 2 juni opent zwembad Wasbeek gefaseerd haar deuren weer voor bezoekers. Een aangepaste routing, 1,5 meter zones, een nieuw openingsrooster en protocollen voor personeel, bezoekers en verenigingen. Er komt veel bij kijken, maar met een goed gevoel kan er weer genoten worden van het zwemmen.

Zwembad Wasbeek heeft zoals ook andere binnenzwembaden veel voorzorgsmaatregelen getroffen. Bovenop de huidige hygiënemaatregelen worden onder andere de toiletgroepen vaker schoongemaakt, is er glas bij de balies en kunnen bezoekers alleen betalen met pinpas of mobiel.

Heel belangrijk is dat iedereen al thuis moet douchen en zwemkleding onder de bovenkleding aan moet doen, liefst een trainingspak of joggingspak. Een badjas is natuurlijk nog makkelijker. Na het zwemmen mag er ook niet meer gedoucht worden. Alle informatie en protocollen waaraan iedereen zich dient te houden worden gepubliceerd op de website.

Banenzwemmen

Het banenzwemmen gaat op 2 juni weer van start. Zwembad Wasbeek hanteert verschillende tijdsslots van 1 uur, waarvan 45 minuten kan worden gezwommen. Per tijdsslot wordt een maximaal aantal zwemmers toegelaten. Op de website van zwembad Wasbeek zijn de tijdsslots gepubliceerd waaruit gekozen kan worden. Iedereen dient telefonisch een tijdsslot te reserveren. Hiervoor wordt een speciaal telefoonnummer geopend. Dit nummer is vanaf 28 mei bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 – 16.30 uur. Je kunt als bezoeker dan twee dagen vooruit reserveren.

Het banenzwemmen, net als de andere activiteiten, zal niet plaatsvinden op de oude en vertrouwde tijden. Er is een heel nieuw weekrooster gemaakt die gefaseerd in zal gaan. In de eerste week kunnen bezoekers banenzwemmen op dinsdag t/m vrijdag en op zondag. Alle activiteiten werken met tijdsslots. Men dient dus echt de website en sociale media te raadplegen voor de actuele tijden.

Zwemlessen

Vanaf 8 juni start de zwemles weer op. Ook voor de zwemlessen is een protocol gemaakt. Alle ouders en/of begeleiders van de kinderen krijgen de informatie toegestuurd. Er mag één ouder per kind mee en er is een speciale routing voor de kinderen.

Tot slot is de planning om de doelgroepen en het recreatiezwemmen weer op te starten vanaf 15 juni. Hierover volgt later meer informatie. Voor alle activiteiten is een protocol opgesteld, te vinden op de website van zwembad Wasbeek. Let op, je kunt, met uitzondering van de zwemlessen, alleen komen zwemmen als je gereserveerd hebt. Reserveren kan vanaf 28 mei via 06-82939320.

Reacties