Actie: Broodjes voor de broodnodige zorg!

Foto: Rotaryclub Sassenheim

De zorg draait op volle toeren om degenen die in de problemen komen door het coronavirus te helpen. Zorgmedewerkers zetten alles op alles om voor iedereen goede zorg te leveren. Daarbij moeten ze natuurlijk ook goed voor zichzelf blijven zorgen.

Voldoende rust en goed eten en drinken is dan extra belangrijk. Het ziekenhuis probeert hier zelf ook op in te springen, maar hulp hierbij en alleen al een gebaar van buiten het ziekenhuis wordt zeer gewaardeerd. Het is fijn om als zorgverlener bij verrassing een lekkere lunch te ontvangen. Daarom gaat de Rotaryclub Sassenheim helpen met broodnodige broodjes!

Zo spraken wij één van de verantwoordelijken voor de Corona afdeling in het LUMC: “Een keer een lekker kant-en-klaar broodje voor het personeel dat op de corona-afdeling werkt, maakt het leuk en makkelijker om te lunchen. Als jullie dat een keer voor ons kunnen organiseren, dan voelen we dat als een belangrijke steun in de rug.”

Om dit mogelijk te maken wordt geld ingezameld samen met Rotaryclubs in de regio’s Leiden-Wassenaar en Rijn- en Bollenstreek. De broodjes worden bij lokale ondernemers besteld, die aan deze actie zonder winstoogmerk willen meewerken en de omzet goed kunnen gebruiken. Zij bezorgen de broodjes bij de ziekenhuizen in onze regio. Als de actie voldoende succesvol is kunnen ze het uitbreiden naar andere zorgverleners in de regio, die een gemakkelijke lunch ongetwijfeld ook goed kunnen gebruiken.

Op Koningsdag zijn de eerste broodjes bezorgd bij een Corona-afdeling van het LUMC en ook een flink aantal tompoucen. Ter gelegenheid van deze feestelijke dag zijn er tevens 400 tompoucen bezorgd bij SassemBourg en de Bernardus. Rotaryclub Sassenheim wil hiermee graag zorgverleners en bewoners aandacht geven en een glimlach creëren. Een klein gebaar voor een grootse inzet.

We vragen iedereen om de zorg een hart onder de riem te steken en te helpen hen van een lekkere, ontspannende lunch te voorzien. Voor iedere EUR 2,50 leveren we een broodje af bij een van onze ziekenhuizen. Steun deze actie door je gift op NL04 RABO 0345 130057 t.n.v. Rotaryclub Sassenheim o.v.v. “Broodnodig”.

De eerste dagen zijn al aardig wat stortingen gedaan. Ben je ondernemer in de horeca en wil je ook broodjes leveren voor deze actie ga dan naar [email protected] Broodnodig is een initiatief van Rotaryclub Sassenheim om de zorg moreel en praktisch te ondersteunen in de corona-crisis. Info: http://broodnodig.org

Reacties