Komend weekend Bollenstreek opnieuw beperkt toegankelijk

Foto: Lisa de Blok

Net als afgelopen weekenden is de Bollenstreek komende zaterdag, zondag én maandag (Koningsdag) beperkt toegankelijk. Het gaat om afsluitingen van toegangswegen naar de bollenvelden, parkeerterreinen en eiland De Strengen.

De maatregelen worden opnieuw ingezet, omdat ook komend weekend mooi weer wordt verwacht. De burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen geven aan dat de ingezette acties van de afgelopen weekenden goed hebben gewerkt om de drukte rondom de bollenvelden terug te dringen.

“Wel hebben we gemerkt dat met name buitenlandse toeristen niet altijd goed op de hoogte zijn van de coronamaatregelen. Omdat oorspronkelijk het bloemencorso dit weekend zou zijn, verwachten we van deze toeristen extra aanloop. Als het druk wordt, is het niet goed mogelijk om de anderhalve meter afstand te bewaren.”

Bollenvelden

De toegangswegen naar de bollenvelden worden daarom opnieuw afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en sportfietsers (wielrenners, mountainbikers etc.). Als het dan nog te druk wordt, dan worden deze wegen ook afgesloten voor voetgangers en fietsers. Alleen bestemmingsverkeer (bewoners, eigenaren bollenvelden etc.) heeft dan toegang tot deze wegen. De afsluiting geldt van 12.00 tot 18.00 uur.

Aanleggen boten

De burgemeesters van de Bollenstreek zien ook dat veel dagjesmensen via het water komen. “Bezoekers leggen hun boot aan bij bijvoorbeeld de eilanden in Warmond. Zo zagen we vorig weekend dat het druk was op De Strengen met recreanten die zich niet aan de maatregelen hielden. Om die reden sluiten we dit eiland van zaterdag tot en met maandag af”, aldus Carla Breuer burgemeester Teylingen. Het naastgelegen Koudenhoorn blijft in eerste instantie open, zodat omwonenden een ommetje kunnen maken. Maar wanneer het daar te druk wordt, wordt dit eiland ook afgesloten.

Dringend verzoek van de burgemeester van Teylingen is om de komende dagen niet te recreëren op Koudenhoorn. De naastgelegen passantenhaven, gemeentehaven en parkeerplaatsen zijn net als vorige weekenden gesloten.

Afgesloten plaatsen

De afgesloten plaatsen zijn:

  • Toegangswegen naar bollenvelden (Lisse, Hillegom, Voorhout)
  • Parkeerterrein station (Lisse)
  • Passantenhaven, gemeentehaven en parkeerplaats nabij Koudenhoorn (Warmond)
  • Aanlegplaatsen/ligplaatsen Zwanburgerpolder (Warmond)
  • Aanlegplaatsen/ligplaatsen Park Groot-Leerust (Warmond)
  • Eiland De Strengen (Warmond)

Boetes bij overtreding regels

Handhavers letten ook komend weekend extra op of iedereen zich aan de regels houdt. Zij delen boetes uit als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen.

Reacties