Drive thru om zorgpersoneel te testen op Corona

Foto: pixabay

Sinds gisteren kunnen medewerkers die in de zorg werken en klachten hebben die duiden op het Corona virus, zich laten testen hierop.

Deze testen worden, na overleg met bijvoorbeeld de huisarts of bedrijfsarts, afgenomen in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Het ziekenhuis heeft hiervoor nu een speciale ‘drive thru’ ingericht, waar zorgpersoneel uit de regio Holland Rijnland terecht kan om zich te laten testen.

Zo kun je in de auto blijven zitten en zijn er zo min mogelijk contactmomenten met andere mensen. De uitslag van de test wordt binnen 48 uur bekend gemaakt. Is de test negatief, dan kunnen deze zorgmedewerkers alsnog gewoon hun beroep uitoefenen. Het besluit om deze doelgroep ook te gaan testen werd vorige week bekendgemaakt tijdens de persconferentie.

In het ziekenhuis is ook een speciale huisartsenpost ingericht waar mensen terecht kunnen die het vermoeden hebben besmet te zijn met het virus. Het ziekenhuis heeft daarvoor een hoop aanpassingen gedaan. Zo is het aantal intensive care plekken verdubbeld en het ziekenhuis volledig aangepast voor de opvang van coronapatiënten. De speciale Corona huisartsenpost heeft een eigen ingang, zodat het contact met andere reguliere patiënten vermeden kan worden.

Cookieinstellingen