Persconferentie: maatregelen worden verlengd

Foto: pixabay

In een nieuwe persconferentie heeft premiere Rutte zojuist bekend gemaakt dat alle geldende maatregelen worden verlengd tot dinsdag 28 april.

“Het verloop in de medische zorg laat ons geen ander besluit toe en ik hoop dat iedereen deze maatregelen begrijpt.” (Mark Rutte)

Dit geldt dus voor de scholen, de kappers en de restaurants en alle andere plekken die nu al gesloten zijn. Rutte laat weten dat een week voor die 28 april wordt gekeken of de maatregelen nog langer moeten worden verlengd. Voor de evenementen geldt nog steeds de datum van 1 juni dat deze niet plaats mogen vinden. Wat betreft het afstand houden van 1,5 meter gelden deze regels dus ook voorlopig tot 28 april. Wanneer je verkouden bent of klachten hebt, blijf je thuis. Als je koorts hebt, moeten ook alle gezinsleden thuisblijven.

“We zien heel voorzichtig verbeteringen, maar tegelijkertijd zien we dat de besmettingen door gaan.”Mark Rutte

Aantal opnames ziekenhuis Teylingen

Het RIVM houdt inmiddels op de kaart het aantal opnames in de ziekenhuizen bij per gemeente. Via deze kaart kun je zien hoeveel mensen er in de gemeente Teylingen op dit moment opgenomen zijn in het ziekenhuis vanwege besmetting met het Coronavirus.

De maatregelen zijn er op gericht dat er straks genoeg plekken op de Intensive Care zijn en het virus zo lang mogelijk te vertragen. Inmiddels hebben al duizenden oud-zorgmedewerkers zich gemeld om bij te springen en te helpen met de zorg voor de patiƫnten.

Vanaf aanstaande maandag wordt er ook gestart met het testen van zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken. Er kunnen dan tot zo’n vier keer meer testen worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat er sneller duidelijkheid is of mensen wel of niet aan het werk kunnen blijven in de zorg, zoals in de thuiszorg of bij instellingen.

 

Reacties