Cadeau voor Kringloopwinkel Herenstraat 63

Foto: PR

In deze tijden van Corona-onrust is het ook fijn, dat er nog leuke dingen gebeuren. Zo ontvingen de vrijwilligers van de Kringloopwinkel Herenstraat 63 in Voorhout een attentie van de Stichting Zinsnede.

Dankzij een donatie door de Kringloopwinkel Herenstraat 63 kon de Stichting Zinsnede 250 exemplaren van het Veteranenboek Teylingen weggeven aan evenzoveel leerlingen uit de groepen 8 van basisscholen in Teylingen. De afgelopen weken heeft de auteur van dit boek, Joep Derksen, vele klassen bezocht.

Hij vertelde over het feit, dat we al 75 jaar in vrede leven en dat er ook in Teylingen mannen en vrouwen zijn, die zich dagelijks inzetten om deze vrede wereldwijd te proberen te behouden. Ieder kind kreeg een persoonlijk gesigneerd exemplaar van een Veteranenboek Teylingen, met de naam van de leerling in het boek. Zodat deze boeken ook over vele jaren nog bewaard en gelezen zullen worden. De verhalen van de veteranen uit Teylingen zijn namelijk een stukje lokale historie en verdienen het om behouden en gelezen te worden.

De Stichting Zinsnede waardeert de donatie van de Kringloopwinkel Herenstraat 63. Normaal deelt de kringloopwinkel cadeautjes uit, maar dit keer wilde de Stichting Zinsnede de rollen omdraaien. Auteur Joep Derksen:

“Het overhandigen van ruim 250 exemplaren van het Veteranenboek Teylingen kon plaatsvinden dankzij de steun van de Kringloopwinkel. Wij waarderen dit enorm en daarom hebben we deze momenten van overhandiging aan de basisschoolleerlingen vereeuwigd en ingelijst. We hopen, dat dit aandenken een mooi plaatsje krijgt in de Kringloopwinkel.”

Voorzitter Cyp Straathof, bestuurslid Toos Plug en Jos Alkemade van de technische dienst van de Kringloopwinkel Herenstraat 63 namen het aandenken aan de succesvolle actie van de Veteranenboeken Teylingen in ontvangst. Zij waren erg blij met het gebaar en cadeau. Plug laat weten: “Ik vind het onwijs leuk dat we iets terugzien van hetgeen we gedoneerd hebben en dat al die kinderen een Veteranenboek hebben ontvangen. Het geld is goed besteed en ik hoop dat ze dit boek allemaal met interesse gaan lezen.”

Lees ook: Leerlingen krijgen Veteranenboek Teylingen

Reacties