Corona update Teylingen; initiatieven, afzeggingen en besmettingen

Foto: pixabay

Afgelopen vrijdag stond het aantal vastgestelde besmettingen met het Coronavirus in Teylingen nog op vijf. Dit aantal is inmiddels opgelopen naar zeven. Aangezien lang niet iedereen getest wordt, zal dit werkelijke cijfer hoger liggen.

Afzeggingen

De Corona crisis heeft grote gevolgen voor organisaties en andere instellingen die bezig zijn met de voorbereidingen van bijeenkomsten en evenementen. Zo liet de Historische Kring Voorhout weten dat de tentoonstelling ’Leven in Vrijheid’, die van 23 april tot 8 mei zou zijn geweest in de Roef naast de Bartholomeuskerk niet door kan gaan.

“Gezien de ontwikkelingen heeft de HKV moeten besluiten de tentoonstelling geen doorgang te laten vinden. Deze wordt nu gepland bij de viering van 76 jaar bevrijding in mei 2021. Ook het kunstproject van de basisschoolleerlingen, zoals door OVV en HKV geïnitieerd, wordt in de ijskast gezet. De door de leerlingen gemaakte kunstobjecten zullen op een later moment in de openbare ruimte tentoongesteld worden.” (HKV)

Het bestuur van Adest Musica heeft afgelopen weekend besloten om de Gala Veiling Avond voor de inzameling van geld voor nieuwe uniformen op 16 mei op te schorten en uit te stellen tot het najaar 2020. Het bestuur heeft nog geen nieuwe datum gepland voor de activiteiten. Pas als enigszins duidelijk is hoe het verloop van het coronavirus is, zal de nieuwe datum bekend worden gemaakt. Eerder werd door hen al besloten om tot en met 6 april alle activiteiten van de vereniging op te schorten. Ook de Kringloopwinkel Herenstraat 63 in Voorhout sluit vanaf vandaag uit voorzorg de deuren. Plekken om te bezoeken als de kinderboerderij in Park Rusthoff (en het Sassennest) werden vorige week al gesloten.

Lees ook: Geen toegang meer tot het strand

Mooie initiatieven

Via de Facebookgroep ‘Voorhout helpt elkaar’ zijn afgelopen weekend samen met behulpzame vrijwilligers en donateurs handgeschreven kaartjes, bloemen en lekkers afgegeven bij de verzorgingshuizen Bolero, Gerto, Agnes en Overbosch om de bewoners daar op te vrolijken. Een geslaagde actie, die daarom wordt doorgezet. Wordt lid van deze groep om op de hoogte te blijven.

Ook voor Sassenheim is inmiddels een Coronahulp groep opgezet via de Facebookpagina ‘Sassenheim helpt elkaar’. Volg deze groep voor alle hulpvragen en aanbiedingen binnen Sassenheim. Een ander nieuw initiatief is BEB: ‘Bel even – Bollenstreek’. Heb je tijd om te bellen, ben of ken je iemand die en praatje goed kan gebruiken? Meld je dan aan op www.belevenbollenstreek.nl.

“Kleine moeite, groot plezier! Dat kwam in ons op toen we nadachten over wat wij kunnen doen in deze tijd. Een belletje is zó gepleegd en maakt de ontvanger vaak reuzeblij. Vandaar: ‘Bel Even – Bollenstreek’.” (Initiatiefneemster BEB)

Vanavond zal er een nieuwe persconferentie worden uitgezonden, waarbij hoogstwaarschijnlijk nog meer maatregelen worden aangekondigd om de verspreiding van het virus verder te voorkomen. Ondertussen blijft de boodschap: Houd 1,5 meter afstand en ga niet de deur uit als dat niet nodig is.

 

Reacties