Geen toegang meer tot het strand

Foto: pixabay

Ondanks de voorschriften die het RIVM heeft aangegeven, was het gisteren enorm druk op de stranden en werd er geen rekening gehouden met het advies om 1,5 meter afstand te bewaren om besmettingen met het Corona virus te voorkomen.

Om die reden zijn zondagmiddag de toegangswegen tot de stranden bij onder andere het strand van Noordwijk, maar ook in andere plaatsen, afgesloten voor dagjesmensen en toeristen. De politie doet dit in samenwerking met de gemeente, omdat het blijkbaar nog niet voor iedereen duidelijk is waarom deze voorschriften er zijn.

Zondag kregen mensen via NLAlert een bericht met de boodschap om 1,5 meter afstand te bewaren. Iets waar tot op heden nog lang niet iedereen zich aan houdt.

“Veel mensen luisteren voor geen meter, laat staan anderhalve meter…”

Het lijkt al iets beter te gaan als gisteren, toen mensen er massaal op uit trokken om natuurgebieden, bouwmarkten en de milieustraat te bezoeken uit verveling. Bij de milieustraat wordt sterk afgeraden om te komen, tenzij dit echt noodzakelijk is. Er geldt een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd en de rij voor de ingang is dan ook erg lang.

Reacties