Informatiemiddag over vrijwilligersverzekering

Foto: pixabay

Ook als je vrijwilligerswerk doet, maatschappelijk stagiair bent of mantelzorger kan een ongelukje in een klein hoekje zitten. Schade, en wat dan?

De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen hebben bij Centraal Beheer de Basis-plus vrijwilligersverzekering afgesloten. Tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 6 april geeft Caroline Koekenbier van Centraal Beheer hier uitleg over.

Iedereen die te maken heeft met vrijwilligers, zelf vrijwillige inzet levert of mantelzorger is, kan te maken krijgen met schade tijdens het vrijwilligerswerk of het mantelzorgen. Schade aan de eigen auto tijdens een ritje met het voetbalteam, de mooie vaas van de buurvrouw waar je voor zorgt of bestuurlijke aansprakelijkheid van het verenigingsbestuur. Tijdens de bijeenkomst wordt duidelijk uiteengezet wat wel en wat niet onder de gemeentelijke verzekering valt en onder welke voorwaarden.

Aanmelden

De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 6 april, van 16.30 tot 18.00 uur (inloop vanaf 16.00 uur). Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis in Lisse, Heereweg 254. Er is volop (gratis) parkeergelegenheid om en in de buurt van het gemeentehuis. Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl; uiterlijk 30 maart 2020. Graag daarbij ook vermelden bij welke organisatie men als vrijwilliger is aangesloten (dit geldt niet voor mantelzorgers).

Vragen?

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door HLT-samen. Op de websites van de drie gemeenten kan men zich alvast inlezen over dit onderwerp en eventuele vragen voorbereiden. Vragen over de informatiebijeenkomst kunnen worden gemaild naar [email protected]

Reacties