Inloopavond over het nieuwe afvalbeleid

Foto: pixabay

Op 1 januari 2021 verandert de inzameling voor huishoudelijk afval. In het 4e kwartaal van dit jaar begint de gemeente met de uitvoering van het nieuwe beleid. Wat betekent dit voor het scheiden van jouw afval? Wat kan je doen om jouw afval beter te scheiden? Heb je hier vragen over? Kom naar de inloopavond en laat weten wat jij nodig hebt.

Inloopavond

Je kan tussen 19.00 en 20.30 uur vrij inlopen voor een kort gesprek en vragen stellen. De avond heeft geen vast programma. Het is fijn als je je van te voren kan aanmelden, maar dat hoeft niet. Dit kan via e-mail: [email protected] Vermeld hierbij met hoeveel personen je komt.

Laagbouw en hoogbouw

Laagbouwwoningen krijgen een kleine container van 140 liter voor het restafval. De huidige container van 240 liter wordt dus ingenomen. Inwoners van een hoogbouw woning wordt gevraagd hun GFT-E (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) apart van het andere afval aan te bieden. Hiervoor wordt een collectieve container geplaatst in de wijk.

“We willen stimuleren dat we het afval met elkaar nog beter gaan scheiden. Zo kan er meer afval worden hergebruikt. Bovendien zorgt een goede scheiding van afval ervoor dat de kosten voor afvalverwerking niet onnodig stijgen.” (Gemeente Teylingen)

Geef je mening

Voordat de nieuwe manier van afvalinzameling in wordt gevoerd, wil de gemeente met inwoners hierover in gesprek. Voor zowel de laag- als hoogbouwwoningen willen ze horen welke informatie je nodig hebt om jouw afval beter te kunnen scheiden. Voor de hoogbouw woningen horen ze bovendien graag of er nog behoefte is aan bijvoorbeeld extra hulpmiddelen. Kom jij ook? Je helpt zo om een goed beeld te krijgen van wat je nodig hebt bij de nieuwe manier van afvalinzameling. Deze informatie wordt ook gebruikt voor de communicatie over de veranderingen die later dit jaar volgen.

Plaats en datum

  • Dinsdag 17 maart
  • 19.00 en 20.30 uur vrije inloop
  • Locatie: Bestuurscentrum in Voorhout, Raadhuisplein 1

Reacties