Hulp bij het invullen van de belastingaangifte

Foto: pixabay

Veel mensen zien als een berg op tegen het invullen van hun belastingaangifte. Daarom staan belastinginvullers van Seniorenvereniging Teylingen in maart en april voor je klaar in de bibliotheek van Sassenheim om je te helpen bij het invullen van je aangifte.

Voorwaarden zijn dat je inwoner bent van Teylingen en dat je jaarinkomen niet hoger is dan € 35.000 (alleenstaanden) of € 50.000 (echtparen).  De belastingspreekuren vinden plaats op:

  • donderdag 12 maart van 14:00-16:00 uur,
  • donderdag 26 maart van 18:30-19:30 uur,
  • donderdag 9 april van 14:00-16:00 uur en
  • donderdag 23 april van 18:30-19:30 uur.

Voor deze service betaal je € 25 aan de belastinginvuller. De belastinginvuller kan ook bij je thuiskomen. Meer informatie hierover kun je krijgen bij één van de medewerkers in de bibliotheek.

Belastingaangifte doen in de bibliotheek

Iedereen kan in alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek gratis online de belastingaangifte invullen en printen met een veilige computer en internet.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat Koninklijke Bibliotheek (KB) en Belastingdienst in 2016 sloten. Bijna alle 800 vestigingen van bibliotheken in Nederland geven gratis toegang tot computers met internet en print faciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken cursussen over dit onderwerp. Ook bieden ze in samenwerking met maatschappelijke organisaties hulp bij het invullen van (online) belastingaangiften en/of houden ze belastingspreekuren.

Reacties