Fred Koot treedt tijdelijk terug als raadslid

Foto: PR

Fractievoorzitter van D66 Teylingen Fred Koot treedt tijdelijk terug als raadslid. In een bericht aan het college en de gemeenteraad geeft hij aan vanwege burn-out-achtige gezondheidsklachten genoodzaakt te zijn tijdelijk afstand van de Raad te nemen.

Fred Koot: “Na mijn ziekte en operatie vorig jaar ben ik enthousiast en vol energie onder andere met betrekking tot het raadswerk – en al wat daarbij hoort – begonnen. Mijn betrokkenheid en intensiteit aangaande al mijn activiteiten vanaf die tijd doen mij nu tijdelijk de das om. Kennelijk heb ik toch te snel en te veel hooi op mijn vork genomen. Gezondheid komt ook voor mij op de eerste plaats. Daarom ga ik de komende tijd aan mijn vitaliteit werken. Echter het raadslidmaatschap is mij dierbaar; juist om daarmee veel – maatschappelijks – te kunnen betekenen voor inwoners en ondernemers. Van de inwoners heb ik daartoe voor vier jaren mandaat gekregen; dat vertrouwen wil ik blijven waarmaken. Door nu rust en afstand te nemen tot aan het zomerreces verwacht ik dan in optima forma terug te kunnen komen.”

Raadslid Bart van der Ploeg neemt de rol van fractievoorzitter op zich. De fractie en het bestuur zijn in overleg met de griffie aan het bekijken hoe de verdere werkzaamheden van Fred het beste kunnen worden ingevuld.

Reacties