Nieuwe wethouder Trilokaal

Foto: PR

De fractie en het bestuur van Trilokaal dragen Heleen Hooij voor als nieuwe wethouder. Zij volgt Rob ten Boden op. Hooij was bijna drie jaar wethouder in Heemstede (2015-2018). Op dit moment is zij raadslid in die gemeente.

Hooij is blij met de voordracht. “Teylingen is een fantastische gemeente, met drie dorpen waar het heerlijk wonen, werken en recreëren is. Ik houd van uitdagingen en ben zeer gemotiveerd me in te zetten voor een duurzaam, slagvaardig en innovatief Teylingen. Ik kijk ernaar uit samen met de andere leden van het college, de gemeenteraad en de gemeentelijke organisatie de ambities voor Teylingen en haar inwoners waar te maken.”

Ook de fractie van Trilokaal kijkt uit naar haar benoeming. Fractievoorzitter Frans van Swieten: “De fractie is verheugd met de komst van Heleen Hooij. Zij heeft veelzijdige bestuurlijke ervaring, zowel in het bedrijfsleven als als wethouder. Bovendien kent zij, na veertien jaar raadslidmaatschap, de ins en outs van de lokale politiek. We hebben met haar gesproken over de vraagstukken, ontwikkelingen en kansen voor de gemeente Teylingen. We hebben er alle vertrouwen in dat Heleen zich met 100% inzet voor een Vitaal Teylingen.”

In Heemstede is Hooij raadslid voor de VVD. Dat vormde geen beletsel voor haar kandidaatstelling, aldus Van Swieten. “Natuurlijk hebben we eerst binnen de eigen gelederen geprobeerd een kandidaat te vinden. Toen dat niet lukte, zijn we verder gaan kijken. We zochten iemand met bestuurlijke ervaring, die heeft aangetoond zaken voor elkaar te kunnen krijgen. In die zoektocht kwamen we terecht bij Heleen. Tijdens de gesprekken bleek dat haar standpunten dicht bij die van Trilokaal liggen. Zij is daarom een uitstekende kandidaat voor onze partij.”

Van 2010 tot 2015 was Heleen algemeen secretaris bij de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers. Daarvoor was zij secretaris Bestuur en Directie bij bloemenveiling Royal FloraHolland. Na haar studie in Wageningen heeft zij 5 jaar ontwikkelingswerk gedaan in Jemen en Pakistan.

Er zal indien nodig, op verzoek, een extra raadsvergadering door de burgemeester uitgeschreven worden waarin de benoeming van de kandidaat wethouder op de agenda staat.

Cookieinstellingen