Sportformateur Teylingen van start

Foto: PR

Per februari 2020 gaat Gerben van Duin aan de slag als sportformateur voor de gemeente Teylingen. De voormalige wethouder van Noordwijk gaat zich inzetten om de inwoners van onze gemeente meer in beweging te krijgen zodat ze gezonder en gelukkiger worden.

Daarmee verbindt Teylingen het Nationaal Sportakkoord – gericht op meer bewegen – met het Nationaal Preventieakkoord. Doel van het Preventieakkoord is dat wij gezondere keuzes maken, waardoor wij minder ziek worden, minder zorg nodig hebben en het goede voorbeeld geven aan onze kinderen.

Gezond en Vitaal Teylingen

“Wij zijn blij dat Gerben van Duin voor Teylingen aan de slag gaat om een lokaal sociaal sportakkoord te ontwikkelen. Met zijn brede kennis en grote netwerk zijn wij ervan overtuigd dat wij een grote stap maken naar een Gezond en Vitaal Teylingen,” zegt wethouder Arno van Kempen.

“Dit gaat dus niet alleen over voetballen, hockey, korfbal of tennis. We zijn op zoek naar samenwerking tussen sport, bewegen, onderwijs, gezondheid, zorg, bedrijfsleven en welzijn. We hebben uw inbreng allemaal nodig!” (Gerben van Duin)

Nationaal Sportakkoord

Sportminister Bruno Bruins heeft samen met vertegenwoordigers van de sport, bedrijfsleven, gemeenten en maatschappelijke organisaties op 29 juni 2018 het eerste Nationaal Sportakkoord getekend: ‘Sport verenigt Nederland’. De uitvoering van dit Nationaal Sportakkoord moet lokaal gaan plaatsvinden, door gebruik te maken van de lokale netwerken, ambities en energie. Daar zit ook de kracht van deze lokale uitwerking. De inwoners van Teylingen gaan samen aan de slag om ervoor te zorgen dat meer mensen in beweging komen en werken aan hun gezondheid, geluk en kwaliteit van leven.

Reacties