Twee inbrekers gepakt in Warmond

Foto: Pixabay

Afgelopen weekend zijn twee inbrekers in Warmond op heterdaad betrapt en vervolgens ingerekend na enig speurwerk.

De politie kreeg die avond de volgende melding binnen:

“Goedenavond, ik laat net mijn hond uit en zie in een vrijstaande woning ineens het licht aan gaan. Ik had net daarvoor een klap gehoord die ik niet kon plaatsen, ik denk dat er een ruit is ingegooid en dat er nu wordt ingebroken.”

Een onopvallende eenheid kwam als eerste bij de woning aan en zag dat er inderdaad licht in de woning brandde. Al snel bleek dat een ruit van de woning was ingegooid. De meldkamer zette vervolgens de hele wijk ‘dicht’ met politie zodat eventuele verdachten nergens meer heen konden.

In afwachting van de hondengeleiders en de politiehelikopter (Zulu) hield de politie zicht op de woning en op een parkje wat achter de woning ligt. Tussen de woning en het parkje ligt een brede sloot.┬áNet toen de hondengeleiders aan kwamen rijden, sprak een voorbijganger hen aan: “Ik hoorde verderop in de bosschages geritsel.” Direct doken de agenten in de bosjes, waar een eerste verdachte met behulp van politiehond Rico kon worden aangehouden.

Plots gaf de politiehelikopter door dat zij met hun warmtescanner een mogelijke tweede verdachte in de sloot achter de woning zagen. Ook deze verdachte kon snel worden aangehouden en is, in verband met de temperatuur van het slootwater, later door een ambulance nagekeken.

De twee verdachten van 20 en 23 jaar oud zijn beide afkomstig uit Ede, de zaak is in behandeling bij de recherche. Dankzij de alerte meldster konden de verdachten worden aangehouden. Zie of hoor je een soortgelijke situatie? Twijfel niet en bel direct 112!

Reacties