Raadslid Dion Piket verlaat Trilokaal

Dion Piket links op de foto
Foto: Lisa de Blok

Raadslid Dion Piket gaat zijn partij Trilokaal verlaten. Hij blijft wel actief als raadslid voor de gemeente Teylingen, maar in welke vorm zal hij de komende weken onderzoeken. Hieronder legt hij uit wat de reden is van zijn vertrek.

“Afgelopen vrijdag, 3 januari, heb ik met pijn in mijn hart mijn lidmaatschap bij Trilokaal opgezegd. Tien jaar lang heb ik als mij als raadslid met veel enthousiasme in kunnen en mogen zetten voor de Teylinger gemeenschap. De lokale aanpak leek voor mij de enige werkbare.”

“Maar de afgelopen jaren heb ik mij regelmatig gevangen gevoeld in mijn eigen idealen. Ik moest keuzes maken waar ik niet achter stond.”

“Als geen ander weet ik dat het sluiten van een compromis in de politiek heel normaal is. Het werden er voor mij alleen te veel. Om in metaforen te spreken: de jas past nog steeds, alleen de kleur ging mij tegenstaan.┬áIk weet dat er nog heel veel te bereiken is en ik vind het nog steeds een geweldig voorrecht om de inwoners van Teylingen te vertegenwoordigen. Daarom zal ik aanblijven als raadslid. In welke vorm zal ik de komende weken gaan onderzoeken.”

Dion Piket
Raadslid gemeente Teylingen.

Reacties

Cookieinstellingen