Waarderingsprijs 2019 voor brandweer Warmond, Sassenheim en Voorhout

Foto: Gemeente Teylingen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Teylingen is de waarderingsprijs uitgereikt en werden een aantal mensen extra in het zonnetje gezet omdat ze Teylingen afgelopen jaar op de kaart wisten te zetten.

Burgemeester Carla Breuer hield tijdens de receptie de jaarlijkse nieuwjaarsspeech. “Een toost. Een toost op geluk en goede gezondheid voor u en de mensen om u heen. Maar ook op mooie ontmoetingen, originele initiatieven en verbindende activiteiten in onze dorpen. Proost! Een gelukkig Nieuwjaar.”

Waarderingsprijs

Dit jaar is de Waarderingsprijs naar een club mensen gegaan die 24 uur per dag voor ons klaarstaan. Mensen die alles laten vallen als de pieper gaat. Die door intensieve training precies weten wat ze moeten doen wanneer de nood aan de man is. Mannen en vrouwen die ons letterlijk uit de brand helpen. Het college vindt het daarom meer dan terecht dat de mensen van de brandweer in Sassenheim, Warmond en Voorhout in het zonnetje worden gezet en via deze prijs worden bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren.

De Waarderingsprijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet. De prijs bestaat uit een beeld van glas waarin een 3D lasergravure is gemaakt. Op het beeldje staat een bollenmand, als uiting van de bollencultuur die Teylingen bindt. Op de mand staan de wapens van de drie dorpen, daarboven zweeft het wapen van Teylingen.

Tulpenspeld

Een aantal mensen ontvingen uit handen van de burgemeester een tulpenspeld gemaakt door kunstenares Margareth Meulmeester, omdat zij het afgelopen jaar in de prijzen zijn gevallen met het werk dat zij doen.

  • Wim Klok van vishandel De Klok, winnaar van de Haringtrofee
  • Kunstschilder Yvonne Heemskerk, winnaar van de publieksprijs van Rembrandt Leeft!
  • Michel de Vreugd van het Bollenpalet, die met zijn schilderijen derde werd bij de Special Awards
  • De gebroeders Van der Plas van kaasboerderij De Annahoeve, winnaar van Het Leidse Kaasmeisje

Jullie hebben ‘gewoon’ je werk gedaan, maar daarmee toch iets bijzonders neergezet. Daarmee zetten jullie Teylingen op de kaart en maken jullie ons trots. (Carla Breuer)

 

Cookieinstellingen