Wandel mee door het kerstverhaal tijdens de Kerstwandeling

Foto: PR

De gezamenlijke kerken van Sassenheim organiseren zaterdag 21 december voor de tweede keer een kerstwandeling in samenwerking met park Rusthoff, Oranjevereniging Sassenheim en waterscouting Tjarda.

De start is bij de hoofdingang van park Rusthoff aan de Hoofdstraat (hoek J.P.Gouverneurlaan). Tussen 17.00 en 19.00 uur kan er iedere 5 minuten een groep deelnemers beginnen met de wandeling. Houd er dus rekening mee dat je misschien wel even moet wachten voordat je kunt starten.

Je gaat ruim 2000 jaar terug in de tijd naar het land Israël en wandelt van Nazareth naar Bethlehem. Onderweg beleef je het kerstverhaal en ontmoet je Jozef en Maria, bij een kampvuur zie je de herders met de schapen, Herodes is in zijn paleis met de drie wijzen en je hoort en een Engelenkoor zingen.

Bij de herberg is het erg druk en gezellig, je kunt daar even opwarmen en krijgt chocomel of limonade te drinken. Het Sassennest is ook geopend, daar kun je terecht voor koffie en thee. Romeinse wachters zorgen er in het prachtig verlichte park voor dat je de goede weg volgt. Aan het einde van de wandeling als je de ster goed volgt, vind je de stal met Maria en Jozef en hun kindje Jezus.

De organisatie van de kerstwandeling kan dankzij een financiële bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen de spelers bij de tafereeltjes van gepaste kledij en attributen voorzien.

De toegang tot dit evenement is gratis, aan het einde van de wandeling zal een bijdrage gevraagd worden voor een goed doel. Neemt u daarvoor wat contant geld mee? Meedoen aan de kerstwandeling is op eigen risico. In verband met de voorbereidingen van deze kerstwandeling zal het park Rusthoff deze dag vanaf 12.00 gesloten zijn.

Reacties