In de buurt van het Raamwerk winnaar Teylinger Trofee

Foto: Lisa de Blok

Het project ‘In de Buurt’ van Raamwerk in Sassenheim is door de jury gekozen als winnaar van Teylinger Trofee, de jaarprijs voor vrijwillige inzet in Teylingen.

De trofee werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in Cheers!, dat wordt georganiseerd door de gemeente en Welzijn Teylingen om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Het feest werd weer druk bezocht door vrijwilligers van veel diverse organisaties.

Winnaar

Manon van der Zwet nam samen met een aantal van de vrijwilligers de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Arno van Kempen. Het filmpje van het project straalde van het plezier dat de vrijwilligers hebben bij hun klussen in de buurt.

Dit project maakt zich onderscheidend omdat het Raamwerk samen met vrijwilligers en organisaties activiteiten organiseert om mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking te betrekken bij een inclusieve samenleving. Activiteiten zijn onder andere het huis aan huis glas ophalen, het onderhouden van het terrein bij Hotel Van der Valk, het helpen bij de Hondenopvang Kwispelbrigade en het zingen met ouderen in SassemBourg.

De herkenbaarheid en het enthousiasme bij de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden in de buurt maakt dit een uniek project en een inspirerend voorbeeld voor andere initiatieven.

Teylinger Trofee

De Teylinger Trofee wordt uitgereikt aan één van de 3 winnaars van de Teylinger Prijs uit 2019. De andere twee winnaars waren de werkgroep Kerstwandeling (2e ronde) en Sassemkwizzt (3e ronde). Alle drie de winnaars zijn aansprekend door de verbindende kracht die de projecten hebben voor de samenleving: veel vrijwillige inzet, samenwerking met verschillende andere organisaties of groepen en verbinding aan de plaatselijke situatie (buurt, park, kennis van het dorp).

De jury verkoos het Raamwerk boven de andere twee, omdat het een vernieuwende en plezierige manier is om mensen met een beperking deel te laten nemen aan de samenleving.

Nieuwe jury

Na drie jaar geven de juryleden Dion Piket en Ronique Gerlof het stokje over. De jury bestaat altijd uit een iemand van Welzijn Teylingen, dat is nog steeds Els Coster, een raadslid en een medewerker van de gemeente Teylingen. Als raadslid neemt Manon van Dijk het over van Dion. De plek in de jury van Ronique wordt overgenomen door Karlijn van Arkel.

Volgende ronde Teylinger Prijs

Ook in 2020 worden er weer Teylinger Prijzen uitgereikt. Iedereen is uitgenodigd om vanaf nu te nomineren: dat kan een eigen project zijn of dat van een ander. Op de website www.welzijnteylingen.nl vind je meer informatie over de prijs, zoals de voorwaarden voor nomineren en het inschrijfformulier.

De jury beoordeelt de genomineerde initiatieven of projecten op basis van passie, verbinding en duurzaamheid (heeft het een toekomst). Projecten of initiatieven van verenigingen en stichtingen kunnen genomineerd worden, en ook inwonersinitiatieven.
Aanleveren nominaties vóór 31 maart; prijsuitreiking in april.

Voor vragen kun je contact opnemen met Maria Zwart, adviseur Vrijwillige inzet, [email protected]; 0252231805.

Reacties