Groen & Doen markt in Bibliotheek Sassenheim

Foto: Lisa de Blok

Tijdens de Groen & Doen markt is te zien wat er allemaal gebeurt in Teylingen op het gebied van duurzaamheid en dan met name de natuur. Wil je zelf aan de slag of doe je al veel met duurzaamheid maar wil je nog meer weten? Laat je inspireren en kom naar de markt.

De afgelopen maand stond de Bibliotheek Bollenstreek in het teken van duurzaamheid en groen. Ieder jaar wordt tijdens Nederland Leest een boekje uitgedeeld en staan alle activiteiten in het thema van dat boekje. Dit jaar is dat ‘Winterbloei’ van Jan Wolkers en gaat het gesprek over “Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst?”.

Als klap op de vuurpijl wordt als afsluiter van deze maand de Groen en Doen markt georganiseerd. Hier zijn ook de mensen achter de eerdere verhalen van deze serie Groene Aanjagers aanwezig, zoals BuurNatuur uit Voorhout en de buren van het adoptiegroen aan de Frederik Koolhovenstraat in Sassenheim. Een mooie gelegenheid dus om deze groene aanjagers zelf te ontmoeten. Misschien lijkt het je leuk om ook zelf een buurttuin te beginnen of een stukje groen van de gemeente te adopteren? Zij kunnen je daar alles over vertellen en ervaringen met je delen!

Op de markt zijn nog meer inspirerende duurzame deelnemers te vinden, onder andere De Groene Uitdaging, een platform voor duurzame initiatieven uit de regio over wat je kunt doen om je huis, je tuin of je buurt een stukje duurzamer te maken. Ook Bollenstreekhout is aanwezig om te laten zien hoe je van gekapte bomen uit onze eigen streek mooie hoogwaardige producten kan maken. Iedere drie kwartier zal er dan ook een gratis loting zijn, waar je een vogelhuisje of insectenhotel van Bollenstreekhout kunt winnen. De Vrienden van het Overbosch staan paraat om je te vertellen over het prachtige Overbosch. Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn laat zien wat zij allemaal doen en bij de dames van To-Maat en de zelfoogsttuin Elsgeesterhof leer je alles over duurzaam eten. De Energiecoaches en de Klimaatcoaches zijn er om je op weg te helpen om zelf een stukje duurzamer te leven. En de kids kunnen aan de slag met het maken van bladerbeesten. Genoeg te doen, dus kom ook en laat je inspireren!

Waar: Bibliotheek Sassenheim
Wanneer: zaterdag 30 november van 10.00 tot 15.00 uur (opening wethouder om 10.15 uur)
Meer info: Kijk voor meer info op de agenda van www.bibliotheekbollenstreek.nl

Cookieinstellingen