Boek over Het Oude Koningshuys gepresenteerd

Foto: SOS

Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft afgelopen woensdag het boek over het Oude Koningshuys gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Dia-avond van de SOS in de Julianakerk onder aanwezigheid van een groot aantal donateurs en vele gasten.

Voorzitter Alfred Pop prees de schrijver Rob Pex uit Lisse over zijn meesterwerk. Een pracht doorwrocht document. Prachtig uitgevoerd en met vele afbeeldingen en oude kaarten. Pop noemde het een ijkpunt in de tijd. Een uitgave die alle boeken over het Oude Koningshuys overtreft.

Het eerste exemplaar van het boek werd tijdens de Dia-avond aan Bas Romeyn, oud-bewoner en initiatiefnemer tot het laten schrijven van het boek. Voorafgaand aan de uitreiking werd Rob Pex geïnterviewd en gaf kunsthistorica Petra Roose uit Sassenheim een lezing over het Oude Koningshuys.

Sasje

Na de overhandiging van het eerste exemplaar maakt SOS-bestuurslid Aad van der Geest de winnaar bekend van een prijsvraag over Sasje. Viervoeter Sasje had het Oude Koningshuys tot thuisbasis en leefde van 1783 tot 1795. Zijn skelet werd in 2003 opgegraven tijdens archeologisch onderzoek bij het Oude Koningshuys. Zijn botjes en een foto van zijn naamplaatje waren te zien in de Julianakerk. Janneke Merkelbach uit Amsterdam had het juiste ras ingevuld. Het blijkt waarschijnlijk een markiesje te zijn. Een dwergspaniel, een spioenachtig hondje. Zij ontving het tweede exemplaar van het boek over Het Oude Koningshuys.

Het boek kan elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en elke eerste donderdagochtend van de maand worden gekocht in De Coy, het onderkomen van de SOS aan de Kagerdreef 72. Het boek kost € 29,50. Voorinschrijvers kunnen het boek daar ook afhalen.

Reacties