Bouw nieuwe spoortunnel van start

Foto: Lisa de Blok

Woensdag werd het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe spoortunnel, die straks onderdeel uitmaakt van de Noordelijke randweg. Langs het spoor en de Leidsevaart in Voorhout mocht wethouder Marlies Volten de openingshandeling verrichten, door plaats te nemen in de cabine van een enorme machine en zo zelf een enorme damwand de grond in te werken.

De werkzaamheden voor de aanleg van de rest van de Noordelijke Randweg zijn al in volle gang. Deze weg zal er straks voor zorgen dat de verkeersdruk in het centrum van Voorhout sterk zal afnemen. Zeker met de komst van de nieuwe woonwijken in Voorhout, is dat geen overbodige luxe. Naast de nieuwe weg voor het autoverkeer, zal er ook een nieuwe fietsverbinding komen.

Als alles helemaal volgens planning gaat, zal de weg in het eerste kwartaal van 2022 open gaan voor het verkeer. Hiervoor zal nog twee maal in het weekend het treinverkeer worden afgesloten om de spoortunnel af te kunnen maken.

Op het plaatje hieronder is te zien hoe de Noordelijke Randweg er straks uit komt te zien. Meer info vind je op de site van de gemeente: www.teylingen.nl/noordelijkerandweg

Reacties