Ontmoetingswerkplaats De JoJo staat in de Duurzame Top 100!

Foto: Lisa de Blok

Ieder jaar wordt door Trouw de Duurzame Top 100 bekendgemaakt met de duurzame voorvechters van Nederland. Dit jaar is de lijst speciaal samengesteld met duurzame burgerinitiatieven en projecten van bewoners. Ook Ontmoetingswerkplaats De JoJo van Stichting Repair Café Teylingen heeft een plekje in de Top 100 gekregen op de 26e plaats in de lijst.

Duurzaam

De reden dat de JoJo zo duurzaam is, is omdat hier het repareren, hergebruik en delen van spullen mogelijk gemaakt wordt voor inwoners. Dat zijn belangrijke onderdelen van de circulaire economie. Onder andere met de weggeefwinkel, het Repair Cafe en de werkplaatsen om spullen op te knappen. Voor iedere kilo die gerepareerd wordt, bespaar je 1 kilo CO2 uitstoot volgens onderzoek. Het steeds maar kopen en produceren van nieuwe spullen, heeft een enorme impact op het milieu. Door spullen een tweede leven te geven, verminder je die impact. Daarnaast is er bij de JoJo ook aandacht voor thema’s als voedselverspilling met het voedsel deelkastje, is er een Operatie Steenbreek tuintje gemaakt en wordt er ook veel gedaan op het gebied van sociale duurzaamheid.

Duurzame Top 100

In de krant werden eerder al de nummers 100 tot en met 26 bekend gemaakt. De laatste 25 zullen op 10 oktober, De Dag van de Duurzaamheid, tijdens de bijeenkomst in Pakhuis De Zwijger worden onthuld. De JoJo is ontzettend blij met deze vermelding in de Top 100.

“Duurzaamheid gaat lang niet altijd over dure investeringen en grote maatregelen. Het zijn ook de kleine dingen die er toe doen! En juist die dingen zijn voor iedereen toegankelijk met de diensten die wij leveren in de JoJo. We doen bijna alles op basis van donaties. Natuurlijk is sociale duurzaamheid ook ontzettend belangrijk, samen voor elkaar!” (De JoJo)

Je kunt de JoJo bezoeken op dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur aan het Hortusplein 14 (de oude Hoogvliet supermarkt). Iedereen is welkom om gratis te shoppen, spullen te brengen, te laten repareren of gewoon voor de gezelligheid.

Lees ook: Eerste ‘Voedsel Deelkast’ van de Bollenstreek in Sassenheim

Gratis shoppen in de Weggeefwinkel

Cookieinstellingen