Inwoners kiezen favoriete speelplekken

Foto: pixabay

Afgelopen maand konden inwoners stemmen op het ontwerp van hun keuze voor de speeltuinen aan de Foeliezoom, Postkoets, Willem Warnaarlaan en Griegplantsoen. 432 inwoners stemden op het ontwerp van hun voorkeur.

Foeliezoom

Met 53 stemmen won ‘het klimnet’ van de andere 2 ontwerpen met 52 en 19 stemmen.

Postkoets

Met 50 stemmen won ‘de boskever’ van de andere 2 ontwerpen met 41 en 12 stemmen.

Willem Warnaarlaan

Met 55 stemmen won ‘klim en brug’ van de andere 2 ontwerpen met 33 en 26 stemmen.

Griegplantsoen

Met 35 stemmen won ‘de tulp’ van de andere 2 ontwerpen met 31 en 25 stemmen.

Keuze uit ontwerpen

Via een online enquête konden kinderen, ouders en andere belangstellenden hun stem uitbrengen. Dit voorjaar vroeg de gemeente op dezelfde manier naar wensen en tips voor de speelplek. Met de uitkomsten van die uitvraag is een wensenlijst opgesteld. Een leverancier van speeltoestellen heeft de wensen vertaald naar drie ontwerpen. Op deze drie ontwerpen is afgelopen maand gestemd. Omwonenden van de betreffende speelplek hebben hierover een brief ontvangen.

Speelplekken

De speeltoestellen zijn besteld. De gemeente werkt toe naar opening van de speelplekken voor april 2020. De gemeente Teylingen zet zich in voor een woonomgeving waar kinderen op een prettige manier kunnen spelen. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn. Binnenkort worden de speelplekken aan de Foeliezoom, Postkoets, Willem Warnaarlaan en het Griegplantsoen gerenoveerd. Daarna volgen andere speelplaatsen. Hiervoor kijkt de gemeente naar de leeftijd, schade en slijtage van de speeltoestellen.

Reacties