Veel schade na brand aan de Loosterweg

Foto: Lisa de Blok

De brand in de monumentale bollenschuur aan de Loosterweg is inmiddels volledig geblust. De brand brak op maandagavond uit en laaide gistermiddag weer op. Gisteravond om 20.40 uur kon dan eindelijk het sein ‘Brand meester’ worden gegeven.

Het was een enorme klus voor de brandweer om het vuur onder controle te krijgen. Nadat gistermiddag het vuur weer oplaaide is de brandweer in samenwerking met een sloopbedrijf aan de slag gegaan om de brand verder onder controle te krijgen. Er werd om en om gesloopt en geblust. Een drastische manier, wat wel effectief bleek om deze lastig te bereiken brandhaard de baas te worden, maar waardoor veel schade is ontstaan.

De voorgevel van de bekende monumentale Bollenschuur van P. van Reisen & Zn staat nog overeind. Maar een sloopbedrijf is vandaag al bezig geweest om het deel daarachter verder te slopen, vanwege het instortingsgevaar.

Burgemeester Carla Breuer was gisteren aanwezig om de mensen een hart onder de riem te steken. Nadat het vuur gister opnieuw oplaaiden, werden de directe omwonenden ontruimd. Die konden in de avond weer terugkeren in hun woningen.

https://twitter.com/CarlaBreuer/status/1146070590727446529

 

Cookieinstellingen