Start handhavingsactie hondenbeleid

Foto: pixabay

Maandag 17 juni start de jaarlijkse handhavingsactie van het hondenbeleid. Tot en met 28 juni 2019 ontvangen hondeneigenaren die zich aan de regels houden een sleutelhanger met plastic zakjes voor het opruimen van hondenpoep. Inwoners die zich niet aan de opruim- en aanlijnplicht houden krijgen eerst een waarschuwing. Als daarna dezelfde overtreding wordt gezien, geven de boa’s hiervoor direct een bekeuring.

Extra handhaving hondenbeleid

Met deze jaarlijkse actie wil de gemeente het hondenbeleid extra onder de aandacht brengen. In heel Teylingen geldt de plicht om hondenpoep op te ruimen. Ook moeten de honden op de meeste plaatsen aangelijnd zijn, met uitzondering van de losloopgebieden en het buitengebied. Tijdens deze twee weken handhaven de boa’s op de aanlijnplicht, de opruimplicht en de aanwezigheid van honden op voor honden verboden gebieden, zoals kinderspeelplaatsen.

Bij een overtreding wordt eerst een waarschuwing gegeven. Als dezelfde overtreding zich herhaalt, wordt er een proces verbaal opgemaakt. Hondeneigenaren die zich aan de regels houden krijgen een sleutelhanger met een tasje waarin een rolletje milieuvriendelijke plastic zakjes zitten voor het opruimen van hondenpoep.

Boetes

De boete voor het niet opruimen van hondenpoep is € 140,-. De boete voor het los laten lopen van een hond binnen de bebouwde kom bedraagt € 95,-. De boete voor honden die aanwezig zijn op plaatsen waar dit niet is toegestaan, bijvoorbeeld een kinderspeelplaats of het stiltegebied op Koudenhoorn is ook € 140,-.

Reacties

Cookieinstellingen