Jeffrey Duivenvoorden (19) nieuwe eigenaar Van Vliet Catering

Foto: PR

Jeffrey Duivenvoorden uit Noordwijkerhout wordt de nieuwe eigenaar van Van Vliet Catering. Hij zet de onderneming voorlopig voort onder de naam Jeffs Van Vliet Catering. Wim van Vliet draagt het cateringbedrijf in juni 2019 officieel over aan zijn opvolger.

Van Vliet: “Ik heb er alle vertrouwen in dat hij mijn klanten topkwaliteit blijft bieden.”

Wim van Vliet (70) kwam in contact met Jeffrey Duivenvoorden (19) tijdens een ondernemersborrel in Noordwijkerhout. Jeffrey stond daar met zijn foodtruck. De twee raakten aan de praat en Wim zag in Jeffrey een ideale opvolger. Jong en ondernemend. “Ik ben nu 70 en mijn vrouw Jacquelien en ik hebben het 25 jaar gedaan. Het is een mooi moment om het bedrijf over te dragen aan een nieuwe generatie.”
Ondernemen in het bloed

Jeffrey Duivenvoorden heeft ondernemen in zijn bloed. Zijn vader is aannemer in Noordwijkerhout en Jeffrey begon als 15-jarige al met zijn eigen foodtruck. “Ik had er een paar gezien bij een festival op het Vuurtorenplein en dacht: dat wil ik ook. Gelukkig kreeg ik van mijn ouders alle steun. De afgelopen vier jaar heb ik op veel locaties gestaan.”

In mei rondt Jeffrey zijn mbo-opleiding voor zelfstandig werkend kok af aan het ROC Mondriaan in Den Haag. Voordat hij daar begon, volgde hij op de KTS in Voorhout de basisopleiding. Hij liep stage bij Hotels van Oranje en Huis ter Duin en werkte bij Hudson in Noordwijkerhout, waar hij al snel van de afwaskeuken naar de kookplaat werd gehaald.

Jeffrey gaat voorlopig verder onder de naam Jeffs Van Vliet Catering. “Op die manier kan ik profiteren van de goede reputatie die Wim en Jacquelien de afgelopen 25 jaar hebben opgebouwd”, zegt de jonge ondernemer. “Natuurlijk zal ik mijn eigen draai aan het bedrijf geven, maar alles op zijn tijd. Ik wil bestaande klanten blijven bedienen en nieuwe klanten binnenhalen.”

 

De afgelopen maanden heeft Jeffrey Duivenvoorden meegelopen met Wim van Vliet. “Zo konden mijn klanten kennis met hem maken en kon Jeffrey zien hoe wij het doen”, zegt Van Vliet. “Mijn klanten zijn over het algemeen enthousiast. Ik denk dat Jeffrey een uitstekende opvolger is. Hij heeft een culinaire achtergrond en ik denk dat hij veel jongere klanten kan aantrekken.”

Wim van Vliet begon zijn cateringbedrijf in 1994. Voor die tijd werkte hij bij een slagersbedrijf. “Ik deed er af en toe barbecues bij en kreeg de vraag of we ook buffetjes konden verzorgen. Dat deed Jacquelien. Uiteindelijk zijn we eigen cateringbedrijf begonnen. Het is fantastisch werk. Je wordt betaald om bij een feest te zijn en het mensen naar de zin te maken. Dat is toch prachtig?”

Het geheim van een goede cateraar bestaat volgens Van Vliet uit drie elementen: afspraken nakomen, kwaliteit leveren en altijd zorgen dat er voldoende eten en drank is. “De kunst is om de wensen van klanten goed helder te krijgen en daar optimaal op aan te sluiten. Niet hoe je het meeste kunt verdienen, maar hoe je klanten blij kunt maken.”

Jeffrey Duivenvoorden verplaatst het bedrijf naar de Delfweg 36 in Noordwijkerhout, waar zijn vader een hal van 250 vierkante meter geschikt maakt. “Ik heb daar een fantastische, professionele keuken speciaal ontworpen voor de cateringtaken. Verder is er een kantoor met ontvangstruimte voor klanten en opslag van tenten en taps. Behalve voor partijen waarvoor ik de catering doe, verhuur ik ook party-benodigdheden.”

Reacties