Inzet speeltuinvereniging DVV Sassenheim met cheque beloond

Foto: PR

Speeltuinvereniging DVV biedt sinds april 2019 werkplek voor cliënten van Raamwerk. Vanochtend hebben zij een cheque van 250 euro gekregen als dank voor haar vrijwillige en enthousiaste inzet voor het project ‘Aan de slag in de speeltuin’.

Dit project, een landelijk initiatief van Jantje Beton en HandicapNL, heeft als doel om onder andere mensen met een verstandelijke beperking een werkplek bij speeltuinen te bieden. Sinds april dit jaar stelt de speeltuin alles in het werk om elke woensdag een groep van zes cliënten van Raamwerk aan de slag te laten gaan met het onderhoud en beheer van de speeltuin.

Inzet beloond

Bianca Drommel is voorzitter van de speeltuin. Zij is, samen met Els Beij – van den Nouland en Stichting De Zevensprong, aanspreekpunt voor Raamwerk. HandicapNL en Jantje Beton boden speeltuinvereniging DVV Sassenheim en het team van Raamwerk, vandaag een cheque aan ter waarde van 250 euro voor hun inzet.

Els: “We willen de speeltuin toegankelijk maken voor alle kinderen en een vogelnest schommel staat nog op ons verlanglijstje, dus we zijn hier heel blij mee!”

Bewezen succes

De afgelopen drie jaar hebben HandicapNL en Jantje Beton met steun van de VriendenLoterij zestig speeltuinen succesvol gekoppeld aan zorginstellingen en scholen in het speciaal onderwijs. Met het project ‘Aan de slag in de speeltuin’ hebben meer dan 300 mensen met een verstandelijke beperking een leuke werkplek gevonden. Door ondersteuning van de mensen met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 30.000 kinderen buiten blijven spelen. ‘Aan de slag in de speeltuin’ is een samenwerkingsverband tussen Jantje Beton en HandicapNL en wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Reacties